Ιός Δυτικού Νείλου: Αύξηση κρουσμάτων και ανησυχίας

Έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου που μεταδίδεται από τα κουνούπια παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς μέχρι τα μέσα Αυγούστου είχαν καταγραφεί περισσότερα από 400 κρούσματα, 22 εκ των οποίων θανατηφόρα, σε Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία, Σερβία και Ρουμανία, σύμφωνα με το European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) .

Επίσης, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, δύο άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Θορυβημένη από την αύξηση των κρουσμάτων, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όπως να χρησιμοποιούν εντομοαπωθητικά, να φορούν μακριά ρούχα ή να αποφεύγουν περιοχές με στάσιμα νερά. Παράλληλα τους καλεί να παρακολουθούν τα μέσα ενημέρωσης για νεότερες εξελίξεις

Στην Ελλάδα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα, ανεβάζοντας σε 11 τους νεκρούς, ενώ 107 άτομα έχουν νοσήσει, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με κρούσματα να καταγράφονται στις περιφερειακές ενότητες Δυτικής Αττικής, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Εύβοιας, Ημαθίας, Πειραιώς και Νήσων, Πέλλας, Κορινθίας, Κιλκίς και Ρεθύμνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ζητείένα εθνικό σχέδιο δράσης «για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης