Θες κοινωνικό μέρισμα; Πάρε... πρόστιμο!

Ενώ είναι σε οικονομική ανέχεια μπορεί να βρεθούν και... κατηγορούμενοι. Μιλάμε για ανθρώπους που προσπαθούν να πάρουν το κοινωνικό επίδομα... Πολλοί από αυτούς καλούνται να διορθώσουν το αρχικό αίτημά τους, όμως αντί να το διορθώσουν το αποσύρουν φοβούμενοι ότι θα εντοπιστούν από το υπουργείο Οικονομικών και αντί να λάβουν μέρισμα θα πληρώσουν πρόστιμο.

Οπως αναφέρει η διευθύντρια της Διεύθυνσης Hλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κυρία Σοφία Σεχπερίδου, το κυριότερο λάθος είναι η υποβολή αιτήσεων από διαφορετικά πρόσωπα τα οποία όμως δηλώνουν τον ίδιο αριθμό ρολογιού της ΔΕΗ, κάτι που υποκρύπτει συγκατοίκηση ή φιλοξενία.

Πάντως επειδή περίσεψαν 240 εκατ. ευρώ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να αποφασιστεί με ποιον τρόπο θα διανεμηθούν τα χρήματα αυτά διότι οι περισσότερες αιτήσεις απορρίπτονται ενώ στην πραγματικότητα τα περισσότερα νοικοκυριά που κάνουν αιτήσεις βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και θα έπρεπε να δικαιούνται μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης