Η προηγούμενη κυβέρνηση έστησε Γουαντανάμο

Με τις ευλογίες της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και με την αποτυχία ολοφάνερη για τον κ. Δένδια, ιδού: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει το δικό της Γκουατντανάμο, αυτό της Αμυγδαλέζας.

Συγκλονίζουν οι διηγήσεις γιατρών που επισκέφθηκαν το «άβατο» των κέντρων κράτησης μεταναστών. Αθλιες συνθήκες διαβίωσης, διαλυμένες υποδομές, περιγραφές που περισσότερο θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο τρίτος θάνατος κρατουμένου στην Αμυγδαλέζα από φυσικά αίτια και η αυτοκτονία που ακολούθησε πυροδότησαν πολιτικές εξελίξεις για την αλλαγή του πλαισίου αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ηδη, με απόφαση του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την Τρίτη θα απελευθερωθούν οι 30 πρώτοι μετανάστες, που θα κληθούν να δηλώσουν μόνιμη κατοικία, ώστε να παρουσιάζονται στο Α.Τ. της περιοχής τους δύο φορές τον μήνα.

Η πολιτική απόφαση έχει ληφθεί: η Αμυγδαλέζα σε 100 μέρες θα κλείσει. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα κέντρα κράτησης στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπου οι συνθήκες είναι -σε πολλές περιπτώσεις- ακόμη χειρότερες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης