Η οικονομική καταστροφή των Ελλήνων έφερε και μεγάλη μείωση των... τροχαίων - 26.000 νεκροί το χρόνο στην ΕΕ

Η οικονομική κρίση μείωσε έως 50% την κίνηση των Ελλήνων στα εθνικά δίκτυα. Τα πολλά διόδια, η πανάκριβη βενζίνη και φυσικά η λιτότητα που έφερε μειώσεις μισθών και ανεργία εξηγούν γιατί η Ελλάδα "πέτυχε" (!) να καταλάβει την τρίτη θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που σημείωσαν μείωση των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα την περίοδο 2010-2013.

Η Ελλάδα σημείωσε μείωση σε ποσοστό 31%, σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις Ασφαλείς Μεταφορές και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Βασικοί οδικοί άξονες είναι επί πολλά χιλιόμετρα γιαπιά με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ανάπτυξη ταχύτητας από τα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα η Πατρών - Κορίνθου που ήταν η μεγαλύτερη καρμανιόλα στη χώρα με βάση τους θανάτους από τροχαία, σήμερα έχει πολύ χαμηλό ποσοστό ατυχημάτων.

Πάντως ο αριθμός των νεκρών από τροχαία στην Ευρώπη είναι συγκλονιστικός αφού μέσα στο 2013 πέθαναν στην Ευρωπαϊκή Ενωση 26.025 άνθρωποι και 199.000 τραυματίστηκαν σοβαρά, πολλοί εκ των οποίων με μακροχρόνιες επιπτώσεις (και τεράστια κόστη περίθαλψης).

Η Εκθεση Δείκτη Απόδοσης Οδικής Ασφάλειας βασίζεται σε ανάλυση και επίσημα στοιχεία που ελέγχονται από μια ομάδα 32 εμπειρογνωμόνων της οδικής ασφάλειας από την Ευρωπαϊκή Ενωση των 28 κρατών-μελών, τη Νορβηγία, την Ελβετία, τη Σερβία και το Ισραήλ.

Από την πλευρά της Ελλάδας συμμετέχει επίσης ενεργά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης