Η μεγάλη ευκαιρία η Ελλάδα να παει μπροστά, είναι τώρα

Πρόβλεψη: Ευρώπη και Ελλάδα θα τα βρούν αμέσως σε ένα νέο σχέδιο πραγματικής ανάπτυξης της χώρας και μάλιστα οι κοινές ανακοινώσεις τους θα ανατρέψουν εντελώς το αρνητικό κλίμα στις αγορές. Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι που όλα θα πάνε καλά:

1. Η Ευρώπη έχει την θέληση, την διάθεση και επιθυμεί διακαώς η Ελλάδα να πάψει να είναι το μόνιμο πρόβλημα της Ευρώπης. Ιδιαίτερα μετά την διαπίστωση ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν απέφερε τα αναμενόμενα, αφού η χώρα ακόμα δεν μπορεί να βγεί στις αγορές. Οι Ευρωπαίοι δεν ξεχνούς ότι μαζί τους υποήρχε ένα αδιανόητο... κυνηγητό για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων! Τελικά εκατοντάδες από αυτά δεν εφαρμόστηκαν ποτέ.

2. Το ελληνικό πρόγραμμα το ετοιμάζει μια πλειάδα έμπειρων οικονομολόγων διεθνούς κύρους και όχι πολιτκά πρόσωπα που στην ουσία είναι άσχετα με την πραγματική οικονομία. Ο κ. Τσίπρας συνέτριψε την παλιά λογική του παλαιοκομματισμού (να τοποθετούνται πολιτικοί) βάζοντας σε όλες τις θέσεις - κλειδιά άξιους και γνώστες.

3. Η Ελλάδα αυτή τη φορά είναι καλά προετοιμασμένη. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που μόνο άκουγαν και στο τέλος δεν εφάρμοζαν παρά μόνο τα "εύκολα" (φόρους - περικοπές), αυτή η κυβέρνηση  βάζει τους Ευρωπαίους να ακούσουν.

Μάλιστα το πλαίσο είναι, η Ελλάδα να μην έρθει σε ρήξη με τους ευρωπαίους, αλλά να παρουσιάσει και να εφαρμόσει το δικό της ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση και απαλλαγής από την τρόικα, όσα δηλαδή δεν κατάφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας κ. Γέρουν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος της ομάδας των τεχνοκρατών συμβούλων των υπουργών κ. Τόμας Βίζερ έρχονται σήμεα λοιπόν να ακούσουν, να διαπιστώσουν τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης και να μεταφέρουν το κλίμα στους υπουργούς όλης της Ευρώπης αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς.

Έχει προηγηθεί συστηματική εργασία από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου το «πρόγραμμα γέφυρα» που θα παρουσιάσει ο κ. Βαρουφάκης να κινείται μέσα στο πλαίσιο της οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και το κυριότερο να είναι ρεαλιστικό και αξιόπιστο.

Πρόσωπα που γνωρίζουν τις ελληνικές θέσεις, υπογραμμίζουν ότι αν τα μέτρα αυτά ενταχθούν στο σχέδιο, τότε τα έσοδα που προστίθενται στα δημόσια ταμεία και οι πόροι που εξοικονομούνται στο ασφαλιστικό σύστημα, λύνουν επί της ουσίας το δημοσιονομικό πρόβλημα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης