" Ηλεκτρoλόγοι επεμβαίνουν " έναντι αμοιβής στους μετρητές για μειωμένη κατανάλωση ρεύματος

δεη, κλοπη, ρευμα

Δεν προλαβαίνουν τα συνεργεία της ΔΕΗ να εντοπίζουν πειραγμένους μετρητές από επιτήδειους, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν να έχουν μικρότερη κατανάλωση ή ακόμα και δωρεάν ρεύμα.
 

Οι πρώτες έρευνες της ΔΕΗ δείχνουν πως η ρευματοκλοπή γίνεται από σπείρες ηλεκτρολόγων που αλλοιώνουν τις ενδείξεις στα ρολόγια του μετρητή ώστε να μην καταγράφεται η κατανάλωση του ρεύματος και με τέτοιο τρόπο που και και τα συνεργεία της ΔΕΗ είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευσουν την απάτη.

Η ΔΕΗ σηκώνει τα χέρια ψηλά καθώς δεν διαθέτει αριθμό συνεργείων ικανό για ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

Οσοι κλέβουν ρεύμα εκτός από μειωμένους λογαριασμούς δεν τιμωρούνται αφού λόγω νομικού κενού, οι κάτοχοι των τροποποιημένων μετρητών δεν έχουν ποινικές ευθύνες παρά μόνο ένα πρόστιμο.

 Ηδη από στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκύπτει πως οι απώλειες για τη ΔΕΗ από 10 εκατομμύρια ευρώ, ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012.

Το πιο διαδεμένο κόλπο των ηλεκτρολόγων είναι να μπλοκάρουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή, με την αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων.

Σε μία προσπάθεια αποτροπής της ρευματοκλοπής η ΔΕΗ προχωράει σε ένα πρόγραμμα σφράγισης 7,5 εκατομμυρίων μετρητών μέσα σε ένα χρόνο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης