Επιστρέφουν τα 40άρια-Μελτέμι και ζέστη για πολλές ημέρες

Ενισχυμένο θα πνέει το μελτέμι μέχρι και την Πέμπτη, με ένταση που θα φτάνει τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, διατηρώντας σε πολύ υψηλά επίπεδα τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση σήμερα Τρίτη στα βόρεια και αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα, επιστρέφοντας στα επίπεδα των 34-36 και τοπικά 37 βαθμών. Σταδιακή εξασθένηση του μελτεμιού περιμένουμε από την Παρασκευή. Το Σαββατοκύριακο οι εντάσεις των ανέμων θα είναι χαμηλές και η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου άνοδο.

Η χώρα μας εξακολουθεί να επηρεάζεται από τον ενισχυμένο συνδυασμό των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο, με συνέπεια τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος βασικά στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι η μεγαλύτερη ένταση των βοριάδων (7 μποφόρ) αναμένεται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Καρπάθιο Πέλαγος. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), σχεδόν παντού θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 39 βαθμούς (Δ. Ελλάδα).

Την Τετάρτη (31/7), προβλέπεται και πάλι ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με τις μεγαλύτερες εντάσεις να εντοπίζονται στα νησιά του Α. Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την περιοχή των Κυθήρων, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 1 με 2 βαθμούς κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Την Πέμπτη (1/8), θα συνεχιστούν περίπου οι ίδιες συνθήκες.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης