Επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς στο Βερολίνο: Έλληνες στους τραυματίες

Αισθητή την παρουσία τους... και εκτός της Uber Arena, αλλά για τους λάθους λόγους, έκαναν αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βερολίνο οι οπαδοί Παναθηναίκού και Ολυμπιακού με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σημαντική παρουσία Σέρβων οπαδών του Ερυθρού Αστέρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, χρειάστηκε να αναπτύξει μεγάλο αριθμό δυνάμεων (πάνω από 40 αστυνομικοί και πυροσβέστες) για την καταστολή των ταραξιών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, περίπου 100 ήταν τα άτομα που διαπληκτίστηκαν στη συνοικία Prenzlauer Berg του Βερολίνου, με εκπρόσωπο της Αστυνομίας να επιβεβαιώνει το περιστατικό στο γερμανικό t-online. Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ειδοποιήθηκαν γύρω στις 22:45, με τη συμπλοκή να λαμβάνει χώρα κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του S-Bahn Prenzlauer Allee.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων σημείωσε, επικαλούμενο άλλη αστυνομική πηγή, ότι στην άγρια συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα του μπέιζμπολ και γκλομπ, ενώ πρόσθεσε πως τα άτομα που ενεπλάκησαν ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που βρίσκονται στην πόλη για το Final Four της Euroleague. Άλλες πηγές τόνισαν πως τα επεισόδια ξεκίνησαν την ώρα που οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν συγκεντρωθεί σε σημείο της συνοικίας του Βερολίνου και παρακολουθούσαν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ομάδας τους με τον Άρη.

89 συλλήψεις μετά από τα επεισόδια - Μπαλακλάβες, μαχαίρια και γκλοπ κατασχέθηκαν την Παρασκευή
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη συνοικία Prenzlauer Allee, η αστυνομία συνέλαβε 89 άτομα, δήλωσε η εκπρόσωπός της με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι ήταν Σέρβοι. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο τραυματίστηκε βαριά στη μαζική συμπλοκή και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο άτομα υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς. Επιπλέον, εννέα άτομα νοσηλεύτηκαν για ελαφρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, ο πιο σοβαρά τραυματισμένος έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του ενώ άλλα πέντε άτομα πήραν εξιτήριο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ η τελευταία εικόνα κάνει λόγο για έναν Σέρβο οπαδό του Ερυθρού Αστέρα.

Οπαδοί του μπάσκετ είχαν καβγαδίσει στο Βερολίνο και το βράδυ της Παρασκευής προκαλώντας την επέμβαση της Αστυνομίας. Δεκάδες οπαδοί χωρίς έγκυρα εισιτήρια φέρονται να εισέβαλαν στην Uber Arena στο Friedrichshain, όπου διεξάγεται το Final Four, ενώ ήδη είχαν ξεσπάσει επεισόδια στον προαύλιο χώρο του γηπέδου. Κατά τη διάρκεια ελέγχων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν τέσσερις μπαλακλάβες, δύο μαχαίρια, σπρέι πιπεριού, καθώς και ένα γκλομπ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης