Εξαρθρώθηκε ομάδα εκτελεστών «συμβολαίων θανάτου»

Συμβόλαιο θανάτου βρίσκεται, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, πίσω από τη δολοφονία 59χρονου επιχειρηματία που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο στο Αίγιο. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών, τα οποία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και μια 25χρονη.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 46χρονος επειδή είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα ανέθεσε στον 27χρονο να τον σκοτώσει και ως «αμοιβή» θα του έδινε 50.000 ευρώ. Μάλιστα του έδωσε και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο θα χρησιμοποιούσε στη δολοφονία. Στη συνέχεια ο 27χρονος «στρατολόγησε» τους άλλους τρεις κατηγορούμενους στους οποίους ανέθεσε συγκεκριμένους ρόλους.

Ειδικότερα ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν το σπίτι του, αλλά και τις καθημερινές του συνήθειες και ενημέρωναν διαρκώς τον 27χρονο προκειμένου να αποφασίσουν πότε και πώς θα τον δολοφονούσαν. Τον ρόλο του «εκτελεστή» τον είχε αναθέσει στον 23χρονο.

Στις 3 Φεβρουαρίου μετά τον εντοπισμό του 59χρονου επιχειρηματία ενημερώθηκε ο 27χρονος οι οποίος είχε κόψει την κάννη του κυνηγετικού όπλου, ώστε αυτό να μεταφέρεται εύκολα, και το έδωσε στον 23χρονο μαζί με δύο φυσίγγια. Ακολούθως ο 23χρονος πήγε στην πιλοτή της πολυκατοικίας που έμενε το θύμα και του έστησε ενέδρα. Μόλις ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε δέχθηκε έναν πυροβολισμό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Μετά ο 27χρονος πέταξε το όπλο στη θάλασσα.

Οπως αναφέρουν οι αστυνομικοί ένα μήνα πριν από τη δολοφονία οι κατηγορούμενοι είχαν επιχειρήσει ξανά να σκοτώσουν τον επιχειρηματία χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν καθώς το θύμα είχε καθυστερήσει να επιστρέψει σπίτι του. Μάλιστα τότε ο 27χρονος, μετά από εντολή που του είχε δώσει ο 46χρονος, σκόπευε να σκοτώσει και την 32χρονη κόρη του θύματος.

Από τις έρευνες προέκυψε ακόμη ότι ο 27χρονος με τον 24χρονο πριν από δύο χρόνια είχαν αρπάξει από 48χρονο υπάλληλο πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Αίγιο με την απειλή κυνηγετικού όπλου το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ. Κατά τη ληστεία είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο υπάλληλος.
Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης