Ελπίζουν στη δόση Αυγούστου για πληρωμή μισθών - συντάξεων

Η κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει σταματήσει, αντίθετα συνεχίζεται όπως και πριν. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ασχολείται με τα εσωτερικά του κόμματος και εξακολουθεί να έχει την χώρα ακυβέρνητη. Ομοίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν επιλέξει να είναι θεατές δεν παρεμβαίνουν πουθενά.

Η εθνική τους υποχρέωση ολοκληρώνεται με την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων. Δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο λες και όλα τα υπόλοιπα είνα λυμένα στην ελληνική κοινωνία.

Η διάλυση του οικονομικού ιστού της χώρας καταγράφεται με πλήθος ειδήσεων. Αθλητές κάνουν έρανο για να μεταβούν στην Ολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο, μεγάλη έκρηξη σε απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ και κινητών, άρχισαν οι πρώτες ελλείψεις προίόντων στα ράφια, στα Πανεπιστήμια έχουν σταλεί φέτος μόλις... 2 εκατ. ευρώ και ασφυκτιούν, νοσοκομεία όπως το Δρομοκαίτειο είναι με μείον 250 εργαζόμενους και χωρίς επιχορήγηση.

Ακόμη και τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από φοβερή μείωση συμμετοχής παικτών που αν συνεχιστεί, θα υπάρξουν απώλειες του 1 δισ. ευρώ! Όμως στον ατέλειωτο κατάλογο της οικονομικής καταστροφής την πρώτη θέση έχουν οι μισθοί και συντάξεις στα τέλη Αυγούστου, που δεν μπορούν να πληρωθούν!

Η Ελλάδα χρειάζεται 3,4 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του χρέους τηςπρος την ΕΚΤ και: 2,4 δισ. έντοκα γραμμάτια (θα τα ανανεώσει) συν 188 εκατ. στο ΔΝΤ. Όλα αυτά μέσα στον Αύγουστο. Σε τι ελπίζει; Να στείλουν οι δανειστές την δόση των 5 δισ. ευρώ ώστε να περισσέψουν χρήματα για να γίνει και η καταβολή μισθών - συντάξεων από 24 έως 30 Αυγούστου που υπολογίζονται στο 1,9 δισ. ευρώ..

Αν η δόση καθυστερήσει, τότε θα καθυστερήσουν και οι πληρωμές.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης