Δομική κρίση απειλεί τα ιδιωτικά σχολεία

Σοβαρή μείωση στη ζήτηση για τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και αναστάτωση λόγω και της αβεβαιότητας ως προς το νέο καθεστώς λειτουργίας τους από την επόμενη σχολική χρονιά.

Μετά την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, τα τηλέφωνα των σχολείων χτυπούν μόνο από εκπαιδευτικούς που θέλουν να καταθέσουν βιογραφικά, αναζητώντας δουλειά. Οι ιδιοκτήτες ανησυχούν ότι το αρνητικό κλίμα θα συνεχιστεί εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας τον Σεπτέμβριο.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, τα ιδιωτικά σχολεία μέσα στην εξαετία της κρίσης έχασαν περίπου 14.700 μαθητές, δηλαδή τον ένα στους πέντε μαθητές τους, ενώ τα δίδακτρα είναι «παγωμένα» από το 2010 – κυμαίνονται από 1.200 (σε νηπιαγωγεία) ευρώ έως 12.000 με 13.000 ευρώ (σε γυμνάσια-λύκεια).

Σημειωτέον ότι κάποια σχολεία αποφάσισαν να απολύσουν το σύνολο του εκπαιδευτικού τους προσωπικού, είτε για να τους επαναπροσλάβουν τον Σεπτέμβριο και να χρεωθεί το κράτος μέσω του ΟΑΕΔ την οικονομική αποζημίωση των συναδέλφων για τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε για να προσλάβουν στη θέση τους νέους εκπαιδευτικούς που αμείβονται με τον χαμηλότερο δυνατό μισθό.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης