Δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός 1500 ευρώ (Λένε ΨΕΜΜΑΤΑ)

Δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός 1.500 ευρώ. Υπάρχει ακατάσχετος μισθός και σύνταξη μέχρι 1.500 ευρώ. Ο μισθός ή η σύνταξη μένει το πολύ 2 ημέρες στον τραπεζικό λογαριασμό. Μετά κατάσχεται σαν να είναι αποταμίευση.

Η Τράπεζα ελέγχει ποιος σου καταθέτει χρήματα. Αν δεν είναι ο εργοδότης στα κατάσχει υπέρ του Δημοσίου. Προσοχή λοιπόν: Δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός για το Δημόσιο. Και 1 ευρώ θα στο παίρνουν (όπως ήδη κάνουν).

Πάντως η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» άνοιξε χθες, αλλά, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, οι πολίτες που θα δηλώσουν τον λογαριασμό τους θα πρέπει να τυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης και να το προσκομίσουν στην τράπεζα.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να γνωστοποιήσουν στη φορολογική διοίκηση έναν λογαριασμό που θα προστατεύεται έναντι κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο, για τα πρώτα 1.500 ευρώ, μπορούν να μπουν στην υπηρεσία του Taxisnet από την αρχική σελίδα www.gsis.gr και να επιλέξουν «Δήλωση Ακατάσχετου Λογαριασμού» στην κατηγορία «Υπηρεσίες προς πολίτες».

Με τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν στο Taxisnet μπαίνουν στην εφαρμογή όπου ενημερώνονται ότι το προς εκτύπωση αποδεικτικό πρέπει να προσκομιστεί από τον αιτούντα στην τράπεζα που θα δηλωθεί.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης