Δεν πτοείται η «μαφία της Μυκόνου» – Νέες απειλές σε αρχαιολόγο

Την ώρα που χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αναφερόμενος από το βήμα της Βουλής στην απόφαση αναστολής έκδοσης αδειών για τις εκτός σχεδίου περιοχές στη Μύκονο, δήλωνε ότι «η Πολιτεία δεν εκβιάζεται και οι δράστες της εγκληματικής και μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του αρχαιολόγου (Μανώλη Ψαρρού) θα τιμωρηθούν», ένα sms από άγνωστο αριθμό έφτανε στο κινητό μιας άλλης αρχαιολόγου.

Υπάλληλος και αυτή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, συνάδελφος του Μανώλη Ψαρρού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή ΚΑΤ.

Ηταν ένα μήνυμα απειλητικό με ψευδές περιεχόμενο. Αναφερόταν σε μια συμφωνημένη χρηματική δοσοληψία για μια τακτοποίηση που υποτίθεται ότι θα έκανε η αρχαιολόγος στον αποστολέα του μηνύματος.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του sms, η αρχαιολόγος είχε δήθεν λάβει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά αθέτησε τη συμφωνία. Η απειλή ήταν σαφής: «Μωρή καρ… θα γαμ… εσένα και την οικογένειά σου».

Πηγές της αρχαιολογικής υπηρεσίας που μίλησαν χθες στην «Κ», εξηγούσαν ότι η αρχαιολόγος είναι αρμόδια για τις βυζαντινές αρχαιότητες του νησιού, κυρίως δηλαδή για τη Χώρα της Μυκόνου –κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο που χρήζει προστασίας–, και ανάμεσα στις πολλές υποθέσεις που χειρίζεται είναι και κάποιες κοινές με τον Μανώλη Ψαρρό.

Μόλις έλαβε το sms, η αρχαιολόγος μετέβη στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στη ΓΑΔΑ προκειμένου να καταθέσει έτσι ώστε να διερευνηθεί ο συσχετισμός των δύο υποθέσεων.

Αμέσως ενημερώθηκε και η υπουργός Πολιτισμού που μολονότι βρίσκεται στο εξωτερικό, προγραμμάτισε σήμερα το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα της Μυκόνου.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, κλιμάκιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων θα μεταβεί στη Μύκονο για συνάντηση με φορείς του νησιού και περιοδεία σε σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπου έχουν καταγραφεί αυθαιρεσίες.

«Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», σημείωναν χθες μέλη του ΣΕΑ, «ότι με όλο τον θόρυβο που σημειώθηκε μετά τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας Μανώλη Ψαρρού και παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η μαφία της Μυκόνου συνεχίζει ακάθεκτη».

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου Μανώλη Ψαρρού που εντοπίστηκε αιμόφυρτος στην περιοχή του ΚΑΤ και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό».

Σε συνέντευξή του στην «Κ» είχε αναφερθεί στα κυκλώματα της Μυκόνου. «Υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα παρανομιών και διακυβεύονται πάρα πολλά εκατομμύρια. Οι αυθαιρεσίες πάντοτε βρίσκονται σε αναλογία με την ανοχή της πολιτείας.

Από τη στιγμή που έχεις τον νόμο 4495 που σου επιτρέπει να “τακτοποιείς” πολεοδομικές παρανομίες, κάνεις παραβάσεις γιατί ξέρεις ότι μετά μπορείς να τις “τακτοποιήσεις”. Εχουν περιέλθει στην αντίληψή μας και περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων που χτίστηκαν μετά το 2011.

Εκεί θα έπρεπε να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο». Κλείνοντας τη συνέντευξη ο Μ. Ψαρρός είχε κάνει και μια έκκληση στην Πολιτεία:

«Ας πάρουν δύο διμοιρίες ΜΑΤ και ας κατέβουν στη Μύκονο. Θα δουν όλες τις τρανταχτές παραβάσεις».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης