Δεν έχουν ούτε τα χρήματα συντάξεων - Θα καταβάλλονται με 60αρια - Σύντομα στα 20 ευρώ το ημερήσιο όριο

Η κατάσταση δεν είναι άσχημη. Είναι πολύ χειρότερη! Η κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν έχει ούτε τα χρήματα των συντάξεων των Ελλήνων και έτσι προχωρά σε δυο κινήσεις:

α) Δεν θα πιστώσει τους λογαριασμούς 59.000 συνταξιούχων ΔΕΗ και ΟΤΕ με τα ποσά των συντάξεων! Ήδη το ΙΚΑ αναφέρει πως η πληρωμή  συντάξεων του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ μηνός Ιουλίου δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο και πως θα ενημερώσει για την ημερομηνία πληρωμής των ενλόγω συντάξεων με νέο Δελτίο Τύπου.

β) Όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα μπορούν να εισπράττουν τη σύνταξή τους στις Τράπεζες που θα ανοίξουν μόνο γι αυτούς, αλλά παίρνοτας 60 ευρώ την ημέρα! Μόνη θετική κίνηση ότι θα μπορέσουν να πάρουν μαζεμένα τα πρώτα 60άρια, την πρώτη ημέρα που θα εμφανιστούν στο γκισέ.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εισπράξουν τα πρώτα 60άρια μάλλον από Πέμπτη! Ωστόσο σύντομα το όριο των 60 ευρώ θα γίνει 20, καθώς τα αποθέματα των τραπεζών σε μετρητά εξαντλούνται.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αρχική εισήγηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), ήταν για ημερήσιες συναλλαγές 20 ευρώ, αλλά ύστερα από πιέσεις των εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών το όριο ορίστηκε σε 60 ευρώ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης