Γονείς κατά της επιβολής ΦΠΑ σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια

Κίνημα γονέων εναντίον της ενδεχόμενης επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οργανώνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σχολεία και φροντιστήρια προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για αναστολή του μέτρου θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σύλλογοι γονέων από 50 ιδιωτικά σχολεία της χώρας, στα οποία φοιτούν πάνω από 30.000 μαθητές και μαθήτριες συγκρότησαν πρόσφατα την πρώτη Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας και την ερχόμενη Πέμπτη δίνουν συνέντευξη Τύπου, ζητώντας την ακύρωση επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Μάλιστα οι γονείς συσπειρώνονται με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων αλλά και με τα φροντιστήρια (Μέσης Εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και άλλες ιδιωτικές σχολές) προκειμένου να πιέσουν πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση να ακυρώσει το μέτρο, όπως εξάλλου είχε αφήσει να εννοηθεί προεκλογικά. 

Κι αυτό, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι τελικά η επιβολή ΦΠΑ ίσως δεν ακυρωθεί αφού είναι δύσκολο να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα.

Ενδεχόμενη επιβολή ΦΠΑ υπολογίζεται ότι εκτός από τις περίπου 80.000 οικογένειες με παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία θα πλήξει και πάνω από ένα εκατομμύριο οικογένειες που έχουν παιδιά σε κάθε είδους φροντιστήρια και σχολές (ωδεία κ.λπ.), ενώ θα φέρει λουκέτα και απολύσεις εκπαιδευτικών, ιδίως σε μικρότερες μονάδες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης