Βροχές και μικρή πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Αλλάζει ο καιρός την Κυριακή για μία σύντομη διαταραχή που θα περάσει από την χώρα μας, φέρνοντας βροχές, ενισχυμένους βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα, πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική Ευρώπη θα κατευθυνθούν στη χώρα μας και θα έχουν ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι άστατος, από το απόγευμα της Κυριακής. Η μεταβολή αυτή θα είναι σύντομη, καθώς αναμένεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών από το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέανθο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι ανοιξιάτικος σήμερα, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόνο λίγες αραιές συννεφιές αναμένεται να αναπτυχθούν το απόγευμα και δεν αποκλείονται μπόρες αστάθειας στη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα.

Το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Ενδεχομένως να πέσουν κάποιες μπόρες στα βόρεια, δεν θα είναι όμως κάτι το αξιόλογο.

Την Κυριακή, το ανοιξιάτικο μοτίβο θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι, αλλά το απόγευμα ο καιρός θα χαλάσει στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο νότια κι έτσι θα επηρεαστούν η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και η βόρεια Κρήτη, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί εκ νέου την Δευτέρα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης