Απολύουν δημόσιους υπαλλήλους ενώ ήδη έχουν φύγει 370.000!

Πάνω από 370.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν φύγει από το ελληνικό Δημόσιο από το 2009 μέχρι σήμερα. Οι 955.000 τότε έχουν γίνει 585.000 σήμερα. Μόνο τον π. Ιούλιο έφυγαν άλλοι 6.500. Παρά την σαρωτική αυτή μείωση που συνεχίζεται εντατικά ο κ. Μητσοτ'άκης θέλει να απολύσει άλλες 15.000 γιατί - λέει - είναι "μνημονιακή υποχρέωση".

Όπως αποκαλύπτει ο ίδιος τρεις είναι οι μεγάλες κατηγορίες που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον αριθμό. Υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας και δεν θα επανατοποθετηθούν, υπάλληλοι οι οποίοι προέρχονται από ΝΠΙΔ των οποίων το μέγεθος πρέπει να περιοριστεί και πειθαρχικά ελεγχόμενοι υπάλληλοι καθώς και όσοι είχαν πλαστά δικαιολογητικά.

Μιλώντας δε σε κανάλι είπε : "και βέβαια εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε να αναγνωριστούν ως απολυμένοι όσοι υπάλληλοι είχαν παραμείνει στο Δημόσιο με καθεστώς προσωρινής προστασίας για πολλά χρόνια»".

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάμψει τις αντιρρήσεις της τρόικας και στις απολύσεις να υπολογιστούν και οι υπάλληλοι που αποχωρούν από το Δημόσιο στο οποίο εργάζονταν με καθεστώς προσωρινής προστασίας. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι ο αριθμός των συγκεκριμένων εργαζομένων πλησιάζει τις 2.000.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης