ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τουρισμός μόνο για όσους έχουν κάρτα υγείας... κορωνοϊού;

Η κυβέρνηση ήδη το συζητά. Η σκέψη είναι απλή και αφορά τον τουρισμό. Να καθιερωθεί μια κάρτα υγείας που να δείχνει ότι ο κάτοχος λίγο πριν ξεκινήσει για τις διακοπές του, έκανε εξέταση για κορωνοϊό και βρέθηκε καθαρός. Τότε μπορεί να επισκεφθεί τη χώρα μας στην οποία όμως θα ακολουθήσει τα μέτρα πρόληψης (αποστάσεις κ.α.).

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο φόβος επέκτασης της πανδημίας ενώ ακόμα και αν εμφανιστούν κάποια εκ των υστέρων κρούσματα θα είναι αντιμετωπίσιμα από το ελληνικό σύστημα Υγείας που είναι πλέον καλά οργανωμένο με ικανό αριθμό κλινων ΜΕΘ και νοσοκομεία υποδοχής σε όλη τη χώρα.

Με μια τέτοια κάρτα θα μεγαλώσει κατά πολύ ο αριθμός των εξετασθέντων κάτι χρήσιμο στατιστικά ώστε να αξιολγηθεί η δυναμίκη του κορωνοϊού. Παράλληλα, θα μειωθεί δραστικά ο κίνδυνος μετάδοσης. Μάλιστα θα μπορούσε να καθιερωθεί και για τον εσωτερικό τουρισμό εφόσον οι εξετάσεις γίνουν φθηνές και γρήγορες.

Σημειωτέον ότι στην ΕΕ υπάρχει ήδη η δωρεάν κάρτα που μπορεί να εξελιχθεί και σε κάρτα κορωνοϊού. Πρόκειται για την Κάρτα Υγείας Ευρωπαίου Πολίτη.

Η εν λόγω κάρτα, προσφέρει σε κάθε πολίτη κρατική περίθαλψη κατά την προσωρινή διαμονή του σε μια από τις 28 χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία, με τους ίδιους όρους και το ίδιο κόστος (σε ορισμένες χώρες, δωρεάν) με τους ασφαλισμένους της εν λόγω χώρας.

Στην Ελλάδα αρμόδιος φορέας για την έκδοση μιας τέτοιας κάρτας είναι ο ΕΦΚΑ.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης