Αποδίδουν οι έλεγχοι με το άνοιγμα των Σχολείων - Καταγραφή των πρώτων 15.500 κρουσμάτων

Σε περίπου 15.500 ανέρχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί μέσω των τεστ που διενεργήθηκαν σε μαθητές και καθηγητές, κατά την επιστροφή στα σχολεία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, τα κρούσματα αυτά δεν θα είχαν εντοπιστεί αν δεν λειτουργούσαν σήμερα τα σχολεία, με την υποχρέωση διενέργειας self test. Άρα το άνοιγμα των Σχολείων θα βοηθήσει τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self test δηλαδή θα διενεργηθούν τρία self test αυτή την εβδομάδα αντί για δύο.

Επίσης, τα δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Ακόμη σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid test που ήδη κάνουν την εβδομάδα σε περίπτωση κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης