Απερίγραπτη και βασανιστική πλέον η ταλαιπωρία στην Κορίνθου - Πατρών

Η κατάσταση στο γιαπί της "εθνικής" οδού Πατρών - Κορίνθου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Επί 120 χιλιόμετρα κάθε οδηγός ζει ένα απίστευτο βασανιστικό μαρτύριο που δεν έχει προηγούμενο. Το 99% της διαδρομής είναι ένα πλέον ένα επικίνδυνο μονοπάτι με κορίνες δεξιά και αριστερά, χωρίς δυνατότητα να προσπεράσεις κανέναν.

Η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έχει επιβαρυνθεί δραματικά. Σχεδόν όλη την διαδρομή νιώθεις ότι οδηγάς ευρισκόμενος στο μέσον μιας αργής ουράς με νταλίκες, βυτιοφόρα, αγροτικά και άλλους βασανισμένους ΙΧήδες.

ΠΡΩΤΟΣ ένοχος για αυτή την κατάσταση είναι το κομματικό κράτος των πολιτικών. Δεν έχουν καταφέρει εδώ και 190 χρόνια να κατασκευάσουν τον βασικό οδικό άξονα της χώρας αν και είναι μόλις 200 χιλιόμετρα (Πάτρα-Αθήνα). Επιπλέον εκβιάζουν τους οδηγούς να πληρώνουν θέλουν δεν θέλουν 5 ευρώ διόδια για να διασχίζουν ένα απέραντο εργοτάξιο σε ανυπόφορες συνθήκες. Εκβιάζουν γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ εναλλακτική λύση. Μόνο μέσα από το γιαπί και πληρώνοντας κάνεις αυτή την διαδρομή .

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ένοχος είναι η Ολυμπία Οδός. Δηλώνει ότι έχει κατασκευάσει το 60% του έργου αλλά δεν έχει παραδώσει ούτε ένα χιλιόμετρο δρόμου! Δεν έχει παραδώσει ούτε τον δρόμο Κορίνθου - Ξυλόκαστρου (24 χλμ) που είναι πεδιάδα, χωρίς καμία τεχνική δυσκολία.

Πολιτικοί και κατασκευαστές έχουν ξεχάσει ότι κάθε δημόσιο έργο είναι πρωτίστως ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ (εξυπηρετεί τους ανθρώπους, την οικονομία, τις τοπικές κοινωνίες) και δευτερευόντως οικονομικό. Οι μεν πολιτικοί ξανακλέβουν τους πολίτες με διόδια για να διασχίζεις ένα εργοτάξιο, η δε εταιρεία δεν παραδίδει δρόμο φοβούμενη μήπως το ανυπόληπτο κράτος δεν ξαναπληρώσει. Και οι πολίτες; Ποιος νοιάζεται...

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης