Ανοίγει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τα Τέμπη

Υπό τη σκιά του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και την αδιαμφισβήτητη ανάγκη να διαπιστωθούν, να διατυπωθούν και να αντιμετωπιστούν τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχοντας αναλάβει και την αρμοδιότητα στις Μεταφορές και Υποδομές, ανοίγει σήμερα τον κύκλο της κοινοβουλευτικής συζήτησης γύρω από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν με τον πλέον οδυνηρό τρόπο και είχαν σαν αποτέλεσμα το θάνατο 57 ανθρώπων.

Στη μία το μεσημέρι ο κ. Γεραπετρίτης, έχοντας αναλάβει μόλις λίγες ημέρες τα νέα του καθήκοντα, θα περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου και θα ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Μία ενημέρωση που έρχεται σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε ιδίοις όμμασοι, τόσο στον τόπο της τραγωδίας στη Λάρισα, όσο και σε συγκοινωνιακές υποδομές στη Θεσσαλική πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεραπετρίτης μετά από σειρά επαφών και συσκέψεων που έχουν προηγηθεί και έχοντας μία σφαιρική εικόνα των προβλημάτων, ελλείψεων και παραλήψεων αλλά και των απαιτούμενων πρώτων ενεργειών, αναμένεται να ενημερώσει του εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση και ήδη ανακοίνωσε χθες ο ίδιος καθώς και για αυτές που αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση το προσεχές διάστημα.

Η ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής από τον κ. Γεραπετρίτη είναι το πρώτο βήμα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής, βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, για την σημερινή ενημέρωση σε σχέση με το δυστύχημα στα Τέμπη, προμηνύοντας και τη συνέχεια της κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης καθώς όπως ανέφερε ο κ. Βλάχος, αν κριθεί αναγκαίο, στη συνέχεια, είτε η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής είτε και κάποια άλλη επιτροπή, μπορεί να καλέσει οποιοδήποτε πρόσωπο κρίνει ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις.

Ήδη άλλωστε η επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου δίνει τη "σκυτάλη" τη Δευτέρα το πρωί στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου θα παραστεί κατόπιν, πλούσιου παρασκηνίου και ο παραιτηθείς Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Η απόφαση του κ. Καραμανλή να επιλέξει τη θεσμική οδό των απαντήσεων του μέσω της Βουλής και να παραστεί τελικά στην εν λόγω επιτροπή, ελήφθη μετά από επαναλαμβανόμενα μηνύματα αλλά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της Ηρώδου του Αττικού όσο και στελεχών της και μετά και από την ευθεία παρότρυνση του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόσο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσο και κατά τη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κατά την οποία έδειξε στον κ. Καραμανλή το δρόμο της Βουλής. "Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, πρωτίστως οι πολιτικοί, που είχαν τον οποιοδήποτε ρόλο σ' αυτή τη διαδικασία τα τελευταία χρόνια, οφείλουν να μιλήσουν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις και να είναι κατ' αρχήν στη διάθεση όλων όσων διενεργούν τις έρευνες.

Την ώρα που εμείς λέμε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Σπίρτζης να είναι «εξαφανισμένος» ή να βγαίνει και να λέει, χωρίς αντίλογο, πράγματα τα οποία δεν στέκουν, για να στηρίξει το επιχείρημα ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και δεν φταίει σε τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτονόητο ότι και Υπουργοί της δικής μας Κυβέρνησης πρέπει, οφείλουν -και είμαι προσωπικά σίγουρος- να πουν αυτά που πρέπει. Η Κυβέρνηση δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στέλνοντας σαφές μήνυμα.

Ο ίδιος πάντως ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, έχοντας "λάβει" τα "γαλάζια" μηνύματα επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, το οποίο και ενημέρωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραστεί και αν δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Προς το παρόν σε εκκρεμότητα παραμένει το ζήτημα της υποψηφιότητας του τέως Υπουργού Μεταφορών, με τον ίδιο να φέρεται πως δεν έχει αλλάξει άποψη και την απάντηση αναμένει να τη δώσουν οι πολίτες των Σερρών στις επερχόμενες εκλογές. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης