Αμετακίνητες οι δυο πλευρές - Δεν υπάρχει συμφωνία ενώ η χώρα ξεμένει από ρευστό παντού

Δεν είναι αστείο πια. Οι Ευρωπαίοι θεωρούν πως η Ελλάδα είναι μια "αδιόρθωτη χώρα", απρόθυμη να εκσυγχρονιστεί, ανυπόληπτη στη συνεννόηση, ένα ΜΟΝΙΜΟ πρόβλημα - αγκάθι στα πλευρά της ΕΕ.

Στην ΕΕ το ερώτημα είναι: Ακόμα και αν η Ελλάδα ξαναχρηματοδοτηθεί το πρόβλημα θα λυθεί ή μήπως παρά τη νεα προσπάθεια τίποτε δεν θα αλλάξει; Πολλοί σκέπτονται ότι θα συμβεί ακριβώς αυτο, τίποτε δεν θα αλλάξει, με την Ελλάδα, δηλαδή ματαιοπονεί η Ευρώπη εδώ και 6 χρόνια.

Να γιατί ένα δημοσίευμα των TIMES του Λονδίνου που κάνει λόγο για μυστικά σχέδια στην ΕΕ ώστε να διωχθεί η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, σκορπά πραγματική ανησυχία σε όσους έχουν ακόμα κοινή λογική στην Ελλάδα..

"Οι χώρες της ευρωζώνης καταστρώνουν μυστικά σχέδια για να εκδιώξουν την Ελλάδα από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς προετοιμάζονται για τη χρεοκοπία της χώρας τον επόμενο μήνα", επισημαίνεται στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Times.

Ένα υπόμνημα που συνέταξε το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, που έχει στενές σχέσεις με τη Γερμανία, αποκαλύπτει τις προετοιμασίες για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, σύμφωνα με το δημοσίευμα

Το έγγραφο αυτό προειδοποιεί ότι αυτή την άνοιξη θα πρέπει να ληφθούν «πολύ δύσκολες αποφάσεις» εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, αν η ευρωζώνη δεν συμφωνήσει να της καταβάλει την επόμενη δόση βοήθειας μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ

Η ρευστότητα και για το κράτος όσο περνάει ο καιρός οδεύει προς το μηδέν συνεπώς πάμε σε μια λύση... ενός παράλληλου νομίσματος που θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη εσωτερικών υποχρεώσεων του κράτους.

Φυσικά εάν η κατάσταση φθάσει σε αυτό το σημείο, τότε θα έχουμε φτάσει την αρχή του τέλους για την πορεία της χώρας εντός της Ευρωζώνης.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΣΠΑ

Παράλληλα το ΕΣΠΑ διαλύεται αφού κανένα αίτημα για την πληρωμή έργων του υφιστάμενου ΕΣΠΑ δεν έχει καταφθάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τον όγκο που συσσωρεύεται καθημερινά στο υπουργείο Οικονομίας.

Αιτία το γεγονός ότι τα αιτήματα πληρωμών προς την Ε.Ε. γίνονται μόνο εφόσον τα αντίστοιχα έργα έχουν προηγουμένως πληρωθεί από εθνικούς πόρους, δηλαδή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Και τέτοιες πληρωμές δεν γίνονται πια.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης