Αλκ. Βατόπουλος: Πιθανόν να επικρατήσει η μετάλλαξη του ιού

Είναι εξαιρετικά πιθανόν η μετάλλαξη του ιού να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού, σημείωσε σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μη αποκλείοντας ένα τρίτο lockdown, ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι αυτό «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο». Όπως επίσης είπε, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος και γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται».

Σχολιάζοντας την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοίνωσε το πρωί η Ελληνική Αστυνομία, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως δεν πρόκειται για πρόταση της επιτροπής. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως είναι σωστό γενικά να απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις ούτως ή άλλως εν μέσω πανδημίας.

Τέλος, ο κ. Βατόπουλος διευκρίνισε πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την προσεχή Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης