Αθηνών – Κορίνθου: Την Κυριακή ανοίγει η μεσαία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα

Μόνο η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας παραμένει ανοιχτή στην Κακιά Σκάλα, στο ρεύμα προς Αθήνα, μετά την πτώση βράχων στο οδόστρωμα που προκλήθηκε από την κακοκαιρία «Άριελ».

Όπως ανέφερε ο Παναγιώτης Παπανικόλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού», την Κυριακή που μας έρχεται αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα και πριν τις γιορτές θα ανοίξει πλήρως ο δρόμος, καθώς πρέπει να φτιαχνούν οι φράχτες στα ψηλότερα σημεία.

Σημειώνεται ότι από χτες έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των βράχων από το οδόστρωμα.

«Αποκαθιστούμε τους φράχτες ανάσχεσης και τα στηθαία ασφαλείας. Tην Κυριακή αν όλα πάνε καλά θα δοθεί η μεσαία λωρίδα, ώστε να είναι σε λειτουργία δυο λωρίδες που επαρκούν, και με στόχο πριν τις γιορτές να δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία και η αριστερή, εξωτερική λωρίδα. Εκτός κι αν έχουμε εκπλήξεις όπως οι βροχοπτώσεις και οι σεισμοί που είχαμε», είπε στην ΕΡΤ ο κ. Παπανικόλας.

Συμπλήρωσε ότι οι φράχτες στα πρανή είναι από παλαιότερες εργολαβίες και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση είναι εκτός δικαιοδοσίας παρέμβασης της «Ολυμπίας Οδού».

«Ήταν σωστά σχεδιασμένοι οι φράχτες, εμείς παρακολουθούμε τις μετακινήσεις. Υπάρχουν όρια παραχώρησης στα οποία έχουμε βάλει και φράχτες», ανέφερε ο κ. Παπανικόλας, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρξει άδεια από το Δημόσιο για να γίνουν εργασίες σε εκείνο το σημείο.

Σήμερα θα έρθουν ειδικοί από την Ελβετία για να ελέγξουν την κατάσταση.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

«Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το “ξεσκάρωμα” (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Εργου.

Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.

Από την πρώτη στιγμή, οι μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης