Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο πρόεδρος και ιδρυτής της Βιοϊατρικής, Ευάγγελος Σπανός

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο ιδρυτής και πρόεδρος της Βιοϊατρικής,  Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος νοσηλευόταν  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές μορφές στον χώρο των υπηρεσιών υγείας με πολυετή προσφορά μέσω της Βιοϊατρικής στους διαγνωστικούς ελέγχους. 

Ο Ευάγγελος Σπανός γεννήθηκε το 1943 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το 1969 πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1979 PhD στην Εργαστηριακή Ενδοκρινολογία, από Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Το 1981 ξεκίνησε τη λειτουργία της Βιοϊατρικής, που εξελίχθηκε σε κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα. Το 1986 δημιουργεί το πρώτο πολυδύναμο διαγνωστικό κέντρο στην Ελλάδα και το 2001 προχωρά στην εξαγορά της πρώτης κλινικής και κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εργαστηριακή ενδοκρινολογία».

Λίγα χρόνια αργότερα το 2006, κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Κλινική χημεία» ενώ, το 2013 πήρε το βραβείο «αυτοδημιούργητου επιχειρηματία» από την Ernst & Young.

Μόλις πέρσι το 2019, κυκλοφόρησε το τελευταίο τους βιβλίο «Εργαστηριακή διαγνωστική».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης