Έφτασαν τις δέκα οι απάτες 47χρονου που χτύπησε αστυνομικό

Άλλες έξι απάτες εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας για τις παράνομες δραστηριότητες ενός 42χρονου Έλληνα ο οποίος προσπάθησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του έναν από τους αστυνομικούς που του έκαναν έλεγχο στα Ιωάννινα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις δέκα και τη λεία του στα 82.600 ευρώ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ερευνούσαν την καταγγελία μιας γυναίκας από την οποία είχε αποσπάσει 900 ευρώ για την τοποθέτηση κλιματιστικού στο σπίτι της τον εντόπισαν να κινείται με Ι.Χ. αυτοκίνητο, το απόγευμα της Παρασκευής. Όμως, ο 42χρονος χτύπησε με το όχημα έναν αστυνομικό και προσπάθησε να τον αποτελειώσει χωρίς να τα καταφέρει, αλλά στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά του, όπου κατασχέθηκαν 1,38 γραμμάριο κοκαΐνης, 120 ευρώ και το αυτοκίνητό του.

Αρχικά, εξακριβώθηκε ότι τους τελευταίους έξι μήνες είχε εξαπατήσει και άλλα τρία άτομα, από τα οποία απέσπασε συνολικά 28.870 ευρώ με προσχήματα την τοποθέτηση κλιματιστικού, την μεσολάβησή του για την αγορά αυτοκινήτου σε συμφέρουσα τιμή ή την ανάληψη οικοδομικών εργασιών για την ανακαίνιση του σπιτιού τους.

Ως τώρα, αποκαλύφθηκε ότι τον τελευταίο χρόνο ο δράστης είχε διαπράξει με τα ίδια προσχήματα άλλες έξι απάτες, από τις οποίες απέσπασε συνολικά 52.830 ευρώ. Ο 42χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε το Σάββατο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη οδήγηση και κατοχή ναρκωτικών, έχει παραπεμφθεί σε κύρια ανάκριση αλλά η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης