Μουσείο Ακρόπολης: Ειδικές εκδηλώσεις 18 και 19 Μαΐου

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με ατμοσφαιρικές μουσικές εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, στις 11 πμ., στον εξώστη του δευτέρου ορόφου με θέα την Αίθουσα των Αρχαϊκών Αγαλμάτων, ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένο στους δικούς μας Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη, ενώ στις 7 το απόγευμα το κουαρτέτο του ίδιου καλλιτέχνη θα παίξει μουσική της Ευρώπης της Μεσογείου (European Taxim).

Την ίδια μέρα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση αντιγράφων γλυπτών. Επίσης, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο καθιερώνει την κοπή αναμνηστικών κερμάτων για να φέρει τους επισκέπτες του πιο κοντά σε μικρά αλλά αγαπητά εκθέματα των συλλογών του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο έως τα μεσάνυχτα.

Το Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό -με ελεύθερη είσοδο- και το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, από το πρωί στις 8 έως τα μεσάνυχτα, για να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Στις 9.30 μμ. στον προαύλιο χώρο του, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσει τις τελευταίες συμφωνίες των W. A. Mozart και F. J. Haydn, δύο εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του μουσικού κλασικισμού.

Συγκεκριμένα, σε μουσική διεύθυνση Μιχάλη Οικονόμου, θα ακουστούν οι συμφωνίες:

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): Συμφωνία αρ. 41 Κ. 551 («του Διός») σε ντο μείζονα:

i. Allegro vivace

ii. Andante cantabile

iii. Menuetto. Allegretto - Trio

iv. Molto allegro

Franz Joseph Haydn (1732-1809): Συμφωνία αρ. 104 Hob. I/104 («του Λονδίνου») σε ρε μείζονα:

i. Adagio - Allegro

ii. Andante

iii. Menuetto - Trio. Allegro

iv. Finale. Spiritoso

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης