Έβρος: Στην πρώτη γραμμή ήταν οι 5 συνοριοφύλακες που συνεργάζονταν με Τούρκους για να περνούν παράνομους μετανάστες

Σοκαρισμένος από τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων που συνελήφθησαν για διακίνηση παράνομων μεταναστών στον Έβρο δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο προεδρος των Συνοριοφυλακων Εβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, περιγράφοντας ότι οι αστυνομικοί που συνελήφθησαν βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή».


«Είμαστε σοκαρισμένοι από την υπόθεση. Είναι το δεύτερο περιστατικό που συναντάμε την τελευταία 5ετια. Όταν είσαι με συναδέλφους πρώτης γραμμής και αποκαλύπτεται η υπόθεση το μόνο που μπορείς είναι να είσαι σοκαρισμένος και να περιμένεις τη δικαιοσύνη» είπε αρχικά ο κ. Γιαλαμάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Σύμφωνα με τον ίδιο «οι συνάδελφοι αυτοί ήταν στην πρώτη γραμμή χρόνια τώρα και δεν είχαν δώσει δείγματα γραφής παρανομίας» κάνοντας λόγοα για «ντροπιαστικό κομμάτι για την ΕΛΑΣ».

Στο ερώτημα, δε, αν υπάρχει ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι συνοριοφύλακες, ο κ. Γιαλαμάς αρκέστηκε να απαντήσει «η έρευνα συνεχίζεται». «Αυτό είναι που μας σοκάρει, όταν με αυτούς τους συναδέλφους είσαι στην πρώτη γραμή στο ποτάμι και αυτοί οι συνάδελφοι αποδειχθεί ότι συνεργάζονται με τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών είμαι σοκαρισμένος» κατέληξε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου.

Οι πέντε συλληφθέντες, που αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούνται ότι διευκόλυναν την είσοδο μεταναστών στη χώρα μας μέσω επαφών που είχαν με κύκλωμα από την Τουρκία. Όπως αποκαλύφθηκε, η δράση των αστυνομικών χρονολογείται από τον Οκτώβριο του 2022, ενώ την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι είχαν διευκολύνει σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.
Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής Φύλαξης και υπηρετούν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από 26.550 ευρώ μέχρι...πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών. Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– 26.550 ευρώ,– 59 κινητά τηλέφωνα,– 12 power banks,– 2.120 δολάρια Αμερικής,– 850 λίρες Τουρκίας,– 23 λίρες Αγγλίας,– 77 Lei Ρουμανίας,– πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και– τραπεζική κάρτα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης