Έβγαλαν 34 εκατ. χωρίς να παραδώσουν το έργο (νόμιμα...)

Εταιρεία εισέπραξε 35 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή έργου που στη συνέχεια... ΔΕΝ έγινε με υπαιτιότητα του Δημοσίου! Τώρα οι Οικονομικοί εισαγγελείς κινούνται εναντίον των υπαλλήλων του Υπ. Εθνικής Άμυνας, που έδειξαν ολιγωρία...

Η συνολική αξία της σύμβασης ήταν 72 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ΦΠΑ και για την υλοποίησή της φέρεται να καταβλήθηκε ως προκαταβολή το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το 2007 η υπόθεση της συγκεκριμένης προμήθειας οδηγήθηκε σε διαιτησία, η οποία κατέληξε σε δικαίωση της εταιρείας και καταλογισμό προστίμου 3 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, στο οποίο αναγνωρίστηκε πλήρης υπαιτιότητα για την μη εκτέλεση της σύμβασης.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΥΕΘΑ, ένας πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ένας πολύ γνωστός επιχειρηματίας - ιδιοκτήτης της εταιρείας, που θα προμήθευε τα συγκεκριμένα υλικά και ο διευθύνων Σύμβουλος, καθώς και 14 στρατιωτικοί - μέλη των Επιτροπών.

Σημειώνεται ότι και να προκύψουν πολιτικές ευθύνες από το 2001 που υπογράφηκε η σύμβαση -θητεία Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ - μέχρι το 2009 που εξελίχθηκε η υπόθεση, έχουν, ήδη, παραγραφεί βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης