Άνοιγμα Λυκείων με τη διαδικασία χρήσης self test- Από σήμερα η διάθεση των συσκευασιών από τα φαρμακεία

Προτεραιότητα στο άνοιγμα των Λυκείων έδωσε η κυβέρνηση γιατί πλησιάζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, γίνονται συζητήσεις με την Επιτροπή των Ειδικών και για την επαναλειτουργία των υπόλοιπων βαθμίδων εκπαίδευσης.

Σήμερα εξάλλου ξεκινά και η διάθεση των self tests σε καθηγητές και μαθητές 16-18 ετών με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε χθες την επαναλειτουργία των Λυκείων όλης της χώρας από τη Δευτέρα 12 Απριλίου με τη διενέργεια του αυτοδιαγωνιστικού τεστ, το οποίο θα γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη. Τα τεστ θα είναι απαραίτητα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Επιπλέον, υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών.

Επίσης θα υπάρχουν σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Συμπληρωματικά θα γίνεται χρήση αντισηπτικών, σχολαστικοί καθαρισμοί και τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά.

Επιπλέον, θα ληφθούν ειδικά μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης