Διάλυση του μπάσκετ

Διάλυση του αθλητισμού

 

Το πολιτικό σύστημα κατάφερε να διαλύσει - πέραν της οικονομίας - και τον υγιή επαγγελματικό αθλητισμό. Και το έκανε με έναν... ηλίθιο τρόπο: Ανεβάζοντας από 20% στο 45% τον φόρο στα επαγγελματικά συμβόλαια των αθλητών!

Η Ελλάδα π.χ. κυριαρχούσε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κάθε δεύτερη χρονιά ο ΠΑΟ ή ο Ολυμπιακός έπαιρναν τον τίτλο! Το μυστικό βρισκόταν στο μπάτζετ. Οι ιδιοκτήτες με έναν ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ προϋπολογισμό κοντά στα 20 εκατ. ευρώ έφερναν παίκτες αξίας. Ο φόρος στο 20% μπορούσε να πληρωθεί.

Έρχονται οι φωστήρες της ελληνικής οικονομίας και ανεβάζουν τον φόρο στο 45%. Αποτέλεσμα ΠΑΟ και Ολυμπιακός να πρέπει στους ήδη ελλειμματικούς προϋπολογισμούς τους να δώσουν άλλα... 5 εκατ. ευρώ ετησίως για τους ίδιους παίκτες. Αδύνατον... Έτσι 17 χρόνια μετά, οι μεγάλοι παίκτες έφυγαν, τα μπάτζετ μειώθηκαν.

Δείτε τώρα όλη την εικόνα: Και το μπάσκετ κατέστρεψαν - έναν σπουδαίο πρεσβευτή στην Ευρώπη - και λιγότερους φόρους θα εισπράξουν, αφού μεγάλα συμβόλαια δεν υπάρχουν. Τι κατάφεραν λοιπόν; Και να καταστρέψουν το άθλημα και να εισπράξουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ από πρίν!

               molonoti.gr