Υπάρχει διακίνηση ιδεών στα Πανεπιστήμια μας; (ασυλο) - ΟΧΙ

Το άσυλο στα ελληνικά Πανεπιστήμια, είναι παγκόσμια μοναδικότητα, δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη Γη. Θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα σε μια δύσκολη πολιτικά εποχή για την "διακίνηση των ιδεών", κάτι σαν ένα "παράθυρο" στον περιορισμό της ενημέρωσης από την εξουσία. 

Δεν υπήρχαν τότε ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, ούτε φυσικα το Διαδίκτυο. Υπήρχε μόνον μια ελεγχόμενη ενημέρωση.

Σήμερα όμως στα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν υπάρχει ίχνος διακίνησης ιδεών. Η ελέυθερη έκφραση βρίσκεται στα ελεύθερα μέχρι ασυδοσίας ιδιωτικά ΜΜΕ και κυρίως στο διαδίκτυο όπου δεν υπάρχουν όρια. Αντίθετα, στα Πανεπιστήμια, δεν συζητά κανείς για οτιδήποτε και μάλιστα όποτε οργανώθηκαν πάνελ επιστημόνων, δεν ξεκίνησαν καν, από εισβολές περιθωριακών ομάδων. Για πιο άσυλο μιλάμε λοιπόν;

Πάμε τώρα στην ουσία: Το ανύπαρκτο άσυλο πρέπει να καταργηθεί και τυπικά. Στα Πανεπιστήμια πρέπει να επανέλθουν οι ρόλοι: καθηγητής, φοιτητής, διοικητικός υπάλληλος κ.ο.κ. Πρώτιστος στόχος η ΠΑΙΔΕΙΑ και όχι η απέραντη ανομία και η υποβάθμιση των σπουδών.

Η φρικτή πραγματικότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων είναι μια ακόμη απτή απόδειξη ότι το ανίκανο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να επιλύσει ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ζήτημα της κοινωνίας μας. Συνεπώς πως να προστατεύσουν την Παιδέια μας; Δεν μπορούν.

Όταν βλέπετε λοιπόν διακινητές ναρκωτικών στα ΑΕΙ μας, όταν ακούτε για βιασμούς και ξυλοδαρμούς, όταν βλέπετε κτίρια ερειπιώνες από τις καταλήψεις άσχετων να ξέρετε: Είναι έργο των πολιτικών. Δεν μπορούν.

                               ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης