Το ελληνικό πελατειακό κράτος νίκησε και τους δανειστές;

Οι Ευρωπαίοι την έχουν σπουδάσει την Ελλάδα. Μετά από 8 χρόνια μνημονίων και αυστηρής, από την πλευρά τους επιτήρησης, γνωρίζουν τι καταστρέφει τη χώρα: Το πελατειακό κράτος των Ελλήνων πολιτικών. Είναι κυριολεκτικά Η ΜΟΝΗ ΑΙΤΙΑ που καταστρέφεται η χώρα δεν υπάρχει άλλη. 

Κάθε φορά που γίνεται δημόσια συζήτηση για να εντοπιστούν κυβερνητικές αδυναμίες ή λάθη, πάντα καταλήγουμε στο πελατειακό κράτος. Είναι φαιδρό να πιστεύει κανεις ότι είναι η ικανότητα ή η ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνώντων που καθορίζει την πορεία μας. Είναι μόνο το πελατειακό κράτος, που δεν επιτρέπει σε κανέναν ικανό να προεφέρει. Είναι αδύνατον.

Το εκπληκτικό είναι ότι κανείς στην Ελλάδα δεν έχει επικεντρωθεί στη μοναδική αιτία που μας καταστρέφει. Γι αυτό και υποτίθεται ότι φταίνε οι ξενοι για τα χάλια μας, οι αριστεροί, οι δεξιοί κ.ο.κ.  Όλα αυτά είναι σαθρά, φταίνε μόνο οι πολιτικοί που λεηλατούν το κράτος που διχάζουν τον 21ο αιώνα τους Έλληνες σε αριστερούς και δεξιούς για να κρατούν εαυτούς στην εξουσία.

Δείτε τώρα τι συμβαίνει. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να εγκαταλείπουν την σκληρή και επίμονη προσπάθεια να μας επιβάλλουν μια κανονικότητα που να περιγράφεται από ένα κράτος με αξιοκρατία, ελάχιστη γραφειοκρατία, εξυπηρέτηση των πολιτών και άλλα άγνωστα σε εμάς πράγματα.

Η εγκατάλειψη συμβαίνει γιατί πιστεύουν ότι είμαστε ανίκανοι να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος. Δεν το θέλουμε, πιθανόν όχι μόνο οι πολιτικοί και οι συνδικαλιστές, αλλά και οι πολίτες.  

Δυο παραδείγματα από τα πολλά: Υποχρέωσαν την ΕΥΑΘ να μειώσει το προσωπικό κατά 230 υπαλλήλους. πρόσφατα κρυφά προσέλαβαν 130! Τα ΕΛΤΑ που καταρρέουν και παρακρατούν χρήματα της ΔΕΗ προσέλαβαν άλλους 500. 

Οι Ευρωπαίοι δανειστές τα βλέπουν και παλαιότερα θα τα είχαν αποτρέψει. Τώρα αδιαφορούν, το μόνο που τους ενδιαφέρει πια είναι να εξασφαλιστεί η επιστροφή των χρημάτων τους. Έχουν απηυδήσει με το πολιτικό σ΄συτημα έχουν να κάνουν κι άλλα πράγματα στη ζωή τους από το να μας κυνηγούν για να διορθωθούμε.

                         ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΓ: Μόνο στα 4 Δασαρχεία της Εύβοιας θα προσληφθούν 229 8μηνίτες. Το ανακοίνωσαν οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ με κοινό δελτίο Τύπου. Θα προσληφθούν, πάνω από 6.000 σε όλη την Ελλάδα. Τα παλιά κόμματα είχαν επινοήσει τους 4ωρίτες στον ΟΤΕ για κάποιους μήνες . Τώρα αναβαθμίστηκε το πελατειακό κράτος: Οκταμηνίτες. 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης