Τα "φορτώνουν" στους επόμενους και σχεδιάζουν διπλές εκλογές νέας ακυβερνησίας

O οδικός χάρτης των πολιτικών εξελίξεων για την επόμενη τριετία (2017-2020) στήθηκε με τελικό στόχο τις διπλές εκλογές στο τέλος της τριετίας, την αδυναμια συγκυβέρνησης χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω απλής αναλογικής και την παραμονή του στην εξουσία " με κάθε κόστος" που θα το έχει μόνο η Ελλάδα και όχι οι εμπνευστές αυτού του σχεδίου.

Οι τακτικοί αναγνώστες μας της στήλης γνωρίζουν πλέον γιατί η κυβέρνηση έδωσε πολύμηνη μάχη με τους δανειστές ώστε να εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα μείωσης συντάξεων και της μείωσης του αφορολόγητου μετα το 2019: Για να τα φορτώσει στην επόμενη κυβέρνηση και να την... ρίξει γρήγορα με την ΜΗ εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας!

Ας δούμε το χρονοδιάγραμμα που με κόπο σχεδιάσαν στα υπόγεια του Μαξίμου:

1. Κυβερνούν όπως - όπως μέχρι το τέλος του 2018, αρχές του 2019. Τότε αναγγέλουν και κάποια κοινωνικά μέτρα και επειδή δεν τα δέχονται οι "κακοί ξένοι", ξεκινούν νέους... αγώνες κατά των δανειστών και με αγωνιστικά λάβαρα πάνε σε πρόωρες εκλογές.

2. Μια άλλη κυβέρνηση αναλαμβάνει στην εξουσία που θα πρέπει να κόψει τις συντάξεις όπως υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, να μειώσει το αφορολόγητο, να λύσει τα εργασιακά (συλλογικές συμβάσεις) και κυρίως να αντιμετωπίσει την αποβουλιαγμένη οικονομία.

3. Αρχές του 2020 (Μάρτιος) η Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο, ώστε να ξανασύρει τη χώρα σε εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική. Θα χρειάζονται 3-4 κόμματα για συγκυβέρνηση και οι του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλούν για το λεγόμενο "δημοκρατικό τόξο". Να συγκυβερνήσουν όλοι, πλην ΝΔ, ΚΚΕ, Χρυσής Αυγής. Στην ανάγκη όμως θα δεχθεί συγκυβέρνηση και με ΝΔ, "για το καλό του τόπου".

Υπάρχει αντίδοτο στα παραπάνω; Είναι ο αριθμός 180-200 στην Βουλή. Αν κάποια κόμματα συμπλεύσουν με τη ΝΔ και συγκεντρώσουν αυτόν τον αριθμό βουλευτών τότε: α) Με 200 ψήφους αλλάζει ο εκλογικός νόμος και η απλή αναλογική δεν θα εφαρμοστεί ούτε στις επόμενες εκλογές. β) Εκλέγεται Πρόσεδρος Δημοκρατίας (που χρειάζεται 180 ψήφους στην τρίτη ψηφοφορία) και οι δεύτερες εκλογές αποτρέπονται.

Με δεδομένο ότι ΟΛΑ τα κόμματα γνωρίζουν με λεπτομέρειες το παραπάνω τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζω ότι θα συρθούν ανύποπτα στις επιδιωκόμενες επιπτώσεις του. Σίγουρα και θα τον αποκαλύψουν και θα τον αντιμετωπίσουν και πιθανόν και να συνεργαστούν για να αποτρέψουν τις φοβερές συνέπεις που θα έχει για την χώρα αυτή η επιδιωκόμενη ακυβερνησία.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης