ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, δεν μπορούν να αντιπολιτευτούν τον κ. Μητσοτάκη - Τι δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Μήνες πριν τις εκλογές προειδοποιούσα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ότι μετά την ανάληψη της ηγεσίας στη ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη, αλλάζει άρδην το πολιτικό σκηνικό, αφού ο αρχηγός της ΝΔ καταργεί τους κανόνες της μεταπολίτευσης και περνά στον πραγματισμό. Μάλιστα το κάνει στην κατάλληλη εποχή: Οι Έλληνες μετά την κρίση δεν θέλουν ούτε να ακούν για τις κομματικές διαχωριστικές γραμμές και θέλουν επιτέλους κάποιον να κυβερνήσει.

Στα κείμενα μου προειδοποιούσα επίσης α) Ότι θα έλθουν συνεχείς βαριές ήττες για την Κεντροαριστερά, με μόνιμη νικήτρια τη ΝΔ και β) Ότι τα κόμματα του χώρου ΔΕΝ θα μπορέσουν να περάσουν στη νέα εποχή συνεπώς αν δεν γεννηθεί ένα νέο σύγχρονο κόμμα η κρίση στα ηττημένα κόμματα θα μονιμοποιηθεί.

Προς επίρρωση των παραπάνω δείτε την δημοσκόπηση της Metron Analysis. Στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή και μόνο το 27% προς τη λάθος.

Το 54% θεωρεί ότι το πολιτικό κλίμα είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και μόλις το 9% χειρότερο!

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και μόλις το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και μόλις το 12% αρνητικά.

Δείτε τώρα και τον δημοσκοπικό θρίαμβο του κ. Μητσοτάκη:  Το 74% εκφράζεται θετικά γι αυτόν και μόλις το 19%. Το ποσοστό επιδοκιμασίας είναι πρωτοφανές

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ παραμένουν θεατές της πορείας Μητσοτάκη. Δεν έχουν ιδέα πως να ενταχθούν στο νέο πολιτικό περιβάλλον (δηλαδή δεν έχουν ιδέες για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα, ούτε πως θα στηριχθούν οι μη έχοντες). Κάνουν αντιπολίτευση ψελλίζοντας ασυναρτησίες, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες έχουν πια άποψη.

Το τελικό συμπέρασμα είναι: Αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να κυβερνά όπως ξεκίνησε, θα είναι πρωθυπουργός οκταετίας. Φαίνεται δε ότι έχει όλα τα φόντα να μην διακόψει αυτή την πορεία που ήδη επικροτείται από τον κόσμο.

(Μόνο ασκώντας πολιτική μέσα στην κοινωνία και όχι στους διαδρόμους μπορεί να αναγεννηθεί η Κεντροαριστερά, αλλά ούτε το μπορούν ούτε καν το σκέφτονται. Πλέον, κινούνται ματαξύ τηλεπαραθύρων και σαλονιών μόνο, ή μιλούν σε κομματικα ακροατήρια για την κάμερα).

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης