Πώς να αντιμετωπίσει κανείς τα χωρίς όρια πολιτικά ψεύδη των κυβερνώντων;

Μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός είδε "πανικό και ταραχή" στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σχέδιο ανάπτυξης που παρουσίασε η κυβέρνηση. Μάλιστα επεσήμανε ότι προηγήθηκαν 14 περιφερειακές ημερίδες σε όλη τη χώρα. Μα βάση αυτό το σχέδιο, ειρωνευόταν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς, που "τώρα δεν θα έχουν τι να πουν".

Μικρή αλλά θλιβερή λεπτομέρεια: Ότι έλεγε, ήταν στη σφαίρα του φανταστικού ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Πρόκειται για ένα κείμενο έκθεσης ιδεών, που περιφέρει ο Τσακαλώτος χωρίς να πείθει κανέναν, ενώ τα συνέδρια στην Περιφέρεια ήσαν προκλητικές εκδρομές όπου παρουσίαζαν συρραφές έργων που καθυστερούν επί χρόνια και μνημονιακών υποχρεώσεων ανα τομέα. Τίποτε άλλο.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτή την φοβερή σε θράσος τακτική: Να ισχυρίζεται εν γνώση του ένα απόλυτο ψεύδος και στη συνέχεια πάνω σε αυτό να "χτίζει" μια ολόκληρη επιχειρηματολογία παραπλάνησης των πολιτών.

Θέλετε άλλο ένα παράδειγμα ακόμη πιο εξωφρενικό; Ακραία στοιχέια χτυπούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Βγαίνει και πάλι ο πρωθυπουργός και λέει ένα ακόμη ψέμα. Ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τον δήμαρχο τον έδειραν νεοδημοκράτες!

Πώς να αντιμετωπίσει αυτή την αδιανόητη ψευδολογία η έκπληκτη ΝΔ; Ο πρωθυπουργός, έβαλε την αξιωματική αντιπολίτευση να ψάχνει εξηγήσεις για ένα ανύπαρκτο θέμα, για το οποίο δεν είχε καμία απολύτως σχέση, ενώ και ο ίδιος δεν χρειάστηκε να απολογηθεί για την παρατεταμένη ανομία και βία σε δρόμους, γειτονιές, θεσμούς, πρεσβείες κ.α.

Βέβαια όλο αυτό το δηλητήριο έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε μιθριδρατισμό. Κανείς δεν πιστεύει πια τίποτε από όσα επινοούν και ισχυρίζονται οι κυβερνώντες. 

Τα ψεύδη έχουν καταντήσει αφόρητοι μονόλογοι, που μας οδηγούν κάθε φορά στο ίδιο ερώτημα: Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι;

                                 ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης