ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ: Επί 37 χρόνια κατακλέβουν - λαφυραγωγούν το κράτος

Το 1974 η Ελλάδα ήταν ένα σκορποχώρι. Η χούντα είχε καταρρεύσει, ο στρατός ήταν διαλυμένος, τίποτε δεν λειτουργούσε στη χώρα. Η ιστορία έχει πια καταγράψει ότι ο Κ. Καραμανλής πέτυχε έναν άθλο. Με την βοήθεια των Ευρωπαίων σε έλάχιστο χρονικό διάστημα διορθώθηκαν όλα.

Η χώρα απέκτησε Σύνταγμα, αποφάσισε για το Πολίτευμα, νομιμοποίησε το ΚΚΕ, ο Στρατός οργανώθηκε με σοβαρότητα, Το σπουδαιότερο ήταν ότι λειτούργησαν με έναν απόλυτα δημοκρατικό τρόπο οι Θεσμοί.

Ο Καραμανλής δεν ήταν μόνος. Δίπλα του υπήρχαν ικανοί πολιτικοί, ενώ η νέα εποχή για την Ελλάδα έφερε πίσω χιλιάδες Έλληνες της διασποράς που θέλησαν να συνεισφέρουν, ιδρύοντας δυναμικές εταιρείες, ασχολούμενοι με τα κοινά κ.ο.κ.

Το 1981, η σαρωτική νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου θα είναι η αρχή μιας μακράς καταστροφικής πορείας που μας έφερε μέχρι εδώ. Το αστυνομικό κράτος καταργήθηκε, κοινωνικά στρώμματα που ήσαν στο περιθώριο ανέπνευσαν απέκτησαν φωνή, όμως ναρκοθετήθηκε ο κοινωνικός ιστός της χώρας σε τέτοιο βαθμό που δεκαετίες μετά και ακόμα να συνέλθει.

Ο Παπανδρέου δίδαξε την λεηλασία τους κράτους, το βόλεμα των κομματικών, τη ζωή με δανεικά, την απουσία σχεδίου στην πορεία της χώρας, την απονεύρωση των θεσμών ενώ έκανε κι άλλα εγκλήματα όπως τον αφανισμό της αστικής τάξης. Τους πήρε τις επιχειρήσεις και τις έκανε "προβληματικές του Δημοσίου", αφήνοντας την χώρα μόνο με κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.

Είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής του κομματικού - πελατειακού κράτους, που το πληρώνουμε μέχρι σήμερα ακόμα και με νεκρούς.. Αυτός που χώρισε τους Έλληνες σε ημέτερους και "λεπρούς". Αυτός που με χιλιάδες τροπολογίες "τακτοποιούσε" εκκρεμότητες των στελεχών του, συνήθως φαύλες πράξεις τους με το δημόσιο χρήμα.

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ και όποιος άλλος κυβέρνησε έστω για λίγο τον μιμήθηκε. Βολέματα και δουλειές σε κολητούς, με την Ελλάδα να μην διορθώναται πουθενά παρά τα απίστευτα ποσα που της έστειλε η ΕΕ και παρά την χρεοκοπία της. Ο Παπανδρέου δίδαξε ολόκληρες γενιές πολιτικών πως να αρπάζουν την εξουσία, πως να τη νέμονται και πως να αφήνουν τη χώρα στην τύχη της.

Δίδαξε πως στην Ελλάδα εκλέγεσαι μέσα από το πελατειακό κράτος και όχι μέσα από το έργο σου. Ρωτήστε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα το έμαθαν και αυτοί. Το έμαθαν με σπατάλες, με νεκρούς, με μια Ελλάδα αφημένη στην τύχης της, με παροχολογίες, με ψέυδη, με "θα" και με λογίδρια. Εδώ και 37 χρόνια τα ίδια. 

                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης