Ο Τσίπρας μιλά για ράγες ανάπτυξης την ώρα που οι αριθμοί δείχνουν συνεχή καταστροφή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει προ πολλού να εκπροσωπεί ένα (αριστερό...) κόμμα. Στην πραγματικότητα, στην εξουσία βρίσκεται μια ολιγομελής ομάδα που μηχανεύεται επικοινωνιακά τρικ για να παραπληροφορεί, ενώ οι βουλευτές του είναι άφωνοι δημόσιοι υπάλληλοι που είτε έχουν εξαφανιστεί από τα κοινά, είτε παρελαύνουν στα τηλεπαράθυρα για να εμφανίζουν το μαύρο σε άσπρο.

Μοναδικός στρατηγικός στόχος αυτής της ολιγομελούς ομάδας είναι η παραμονή στις καρέκλες της εξουσίας για όσο περισσότερο γίνεται. Υπογράφουν τα πάντα, δεν διαπραγματεύονται τίποτε, δεν έχουν κανένα σχέδιο σε κανέναν τομέα, εκμεταλλεύονται την βαριά αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος (δηλαδή την καθολική παρακμή που βιώνει η χώρα) και έτσι, αν και επικίνδυνοι, απρόσμενα εύκολα παραμένουν στην εξουσία.

Ωστόσο, 19 μήνες μετά, με ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, υπάρχει καταγεγραμμένο κόστος από την ακυβερνησία τους. Ιδού:

- Επί ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν 38 δισ. ευρώ καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες. Αποτέλεσμα οι Τράπεζες να εκχωρηθούν στους ξένους, με 1 λεπτό την... μετοχή και η χώρα να μην έχει δικό της τραπεζικό σύστημα.

- Χρειάστηκε και τρίτη ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Με τα χρήματα που δόθηκαν, το δημόσιο χρέος της χώρας να είναι αυτή τη στιγμή κατά 50 δισ. ευρώ μεγαλύτερο από το χρέος του 2009 όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια: 320 δισ. ευρώ.

- Οι οφειλέτες Δημοσίου επί ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν τα 4,2 εκατομμύρια πολίτες ενώ στο 19μηνο που (δεν) κυβερνούν προστέθηκαν άλλα 18 δισ. ευρώ στην λίστα με τους... νεκρούς, πτωχευμένους και φυλάκισμένους οφειλέτες.

Ο κατάλογος είναι μακρύς. Περισσότεροι φόροι - λιγότερα έσοδα, συνεχής απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, διαλυμένο Χρηματιστήριο, την χώρα πλησιάζουν μόνο κερδοσκόποι, υποθηκεύσαμε 72.000 ακίνητα για 99 χρόνια κ.α.

Πώς φτάσαμε να είμαστε πλέον οι μόνοι με μνημόνιο, χωρίς δείκτες ανάκαμψης και στην ουσία χωρίς μέλλον;

1.Η Ελλάδα είναι πάντα μια χώρα που την κυβερνούν άχρηστοι πολιτικοί που συντηρούν το πελατειακό κράτος προς ίδιον όφελος.

2. Η Ελλάδα δεν έχει διοικητική ικανότητα ευρωπαϊκού κράτους. Δεν μπορεί να πραγραμματίσει, δεν μπορεί να σχεδιάσει, "κλέβει" τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να πληρώνει μισθούς, δεν μπορεί να συμμορφωθεί σε τίποτε.(Να γιατί τώρα πληρώνει η ίδια η ΕΕ τους ιδιώτες, τα οδικά έργα κ.α.).

Όλα γίνονται χειρότερα λοιπόν, αλλά όπως διαβεβάιωσε ο πρωθυπουργός - και ποιος δεν τον πιστεύει πια... - η χώρα είναι πάνω στις ράγες της ανάπτυξης.

                    ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης