Οι πολίτες τους έδωσαν 31,5% και αυτοί το έκαναν 20%

"Αναλαμβάνω εγώ και μόνο εγώ την ευθύνη της ήττας" είπε ο κ. Τσίπρας στην Κεντρικη του Επιτροπή. Ήταν ένα ακόμη ψέμα του. Στη συνέχεια όταν ανέφερε τους τρεις λόγους της ήττας ο ίδιος δεν υπήρχε. Ήταν τα κόμματα που δεν συνεργάστηκαν με την απλή αναλογική, η ΝΔ που πέρασε στους πολίτες τον φόβο και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - όχι ό ίδιος φυσικά - που υπέπεσαν σε λάθος τοποθετήσεις. 

Ωστοσο ο κ. Τσίπρας ποτέ δεν μας εξήγησε γιατί από τον Φεβρουάριο του 2016 μέχρι και σήμερα σε πάνω από 400 δημοσκοπήσεις και σε όλες τις εκλογικές μάχες χάνει. Δεν κατανοεί ότι δεν έχασε την 21η Μαίου αλλά χάνει διαρκως από επταετίας (και συνεχίζουμε). Γιατί; Γιατί να ασχοληθεί; Πάντα φταίνε οι άλλοι. 

Επιπλέον ο ίδιος είναι εντελώς ανικανος να ανασυγκροτήσει το κόμμα, να σχεδιασει και να γίνει χρήσιμος, οπότε ασχολέιται μόνο με την τοξικότητα και τους πύρηνους λόγους μόνο αυτό ξερει να κανει. 

Έχει ενδιαφερον να δούμε όμως, πότε ο κ. Τσίπρας έχασε οριστικά κάθε πιθανότητα να αντιστρέψει την πορεία του από τις συνεχόμενες ήττες του. Ήταν στις εκλογές του 2019.

Υποστηρίζω ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έδωσαν τα πραγματικά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015, αλλά το 2019. Το 2015 μέσα στην οξύτητα της οικονομικής κατάρρευσης έδωσαν 11% στον Καμμένο, 7% στην Χρυσή Αυγή, 4,5% στον Λεβέντη, έδωσαν και την εξουσία στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ήταν ψήφος επιβράβευσης, παρά τις και τότε ψευδείς υποσχέσεις του. Περισσότερο ήταν ψήφος αποδοκιμασίας των άλλων συστημικών κομμάτων.

Ωστόσο, το 2019, οι Έλληνες πολίτες ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ όλη την προηγούμενη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, του έδωσαν ένα 31,5% και του είπαν: Θα περιμένω να δω αν θα είσαι αντάξιος αυτού του ποσοστού. 

Ήταν τότε μια μεγάλη ευκαιρία από μηδενική βάση και εξιλεωμένος για το παρελθόν του, αυτό των ψεμάτων, της λάσπης και της τοξικότητας να δημιουργήσει το νέο μέλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο. Γιατί πράγματι, όταν μια αντιπολίτευση έχει 31,5% στην ουσία είναι κυβέρνηση εν αναμονή. Το ποσοστό αυτό εύκολα μπορεί να γίνει ποσοστό επιστροφής στην διακυβέρνηση της χώρας. Τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας; Το πήγε στο 20%..!

Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία που του έδωσε η ελληνική κοινωνία το 2019; Παραμένοντας ένα κόμμα χωρίς σχέδια, τοξικό, με υλικά τις ύβρεις την λάσπη και τα ψεύδη. Ίδιο και απαράλλαχτο με το κόμμα που ε'ιναι πάντα ηττημενο σε δημοσκοπήσεις και καλπες. Ο κύριος εκπρόσωπος όλων αυτών είναι μόνο ο ίδιος ο αρχηγός του ο κ. Τσίπρας. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν, απλά αρνούνται την πραγματικότητα.

Ο Τσίπρας είναι λοιπόν, μονίμως ανίκανος να οργανώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να προτάξει πειστικά προγράμματα, να βάλει στο περιθώριο τους τοξικούς και όπως ήδη είπα να γίνει χρήσιμος. Πως να τα κάνει όλα αυτά, αφού δεν έχει ικανότητες ενώ αποδεδειγμενα αυτός ήταν και είναι περισσότερο τοξικός από όλους; 

Έτσι, και μετά το 2019 και παρά το 31,5% συνέχισε τις ύβρεις και τα ψεύδη. Μάλιστα μέσα από την ψευδολογία ότι είναι πια πρώτο κόμμα, ζήταγε επί χρόνια πρόωρες εκλογές και στο τέλος τον περίμενε μια διαφορά στο 21%. (Τι να πει κανείς εδώ...).

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός περιγράφοντας όλη αυτή την τοξικότητα που ζούσε καθημερινά η χωρα με ευθύνη Τσίπρα είπε επι προσωπικού: "Ποτέ στην μεταπολίτευση δεν καθυβρίστηκε τόσο πολύ, ένας πρωθυπουργός και η οικογένεια του".

Δείτε και το τώρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 20% πια, ούτε θέλει ούτε μπορεί να αλλάξει. Ακούγοντας και διαβάζοντας τι λένε δημόσια τα στελέχη του καταλαβαίνεις ότι είναι εξοργιστικά αδιόρθωτοι. Οδεύουν προς τα χειρότερα και αυτό είναι κυρίως έργο Τσίπρα. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης αυτής της κατάστασης στο κόμμα του. Μόνο έτσι μπορούν να πορεύονται, δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να αλλάξουν.

                                   ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης