ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ

Παραφράζοντας το γνωστό βιβλίου του Χρόνη Μίσσιου « Σύντροφε ευτυχώς σκοτώθηκες νωρίς..», διαπιστώνω ότι ευτυχώς, πρόλαβα και κατέθεσα την κομματική μου ταυτότητα και εγώ νωρίς.

Αφορμή για την ενέργειά μου αυτή, ήταν η ανοχή του Α. Σαμαρά προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου.
Μια κυβέρνηση που κατέστρεψε τη χώρα, επέβαλε την οικονομική κατοχή και οδήγησε το λαό στην εξαθλίωση.
Αντί λοιπόν με αφορμή το επιχειρούμενο Δημοψήφισμα, που υπήρξε πολιτική κρίση μέσα στο ΠΑΣΟΚ, να συμβάλλει στην εκλογική διαδικασία και έκφρασης του Ελληνικού λαού, προτίμησε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία.
    
Γιατί και η σημερινή κυβέρνηση του τραπεζίτη Λ. Παπαδήμου αποτελεί, συνέχεια της προηγούμενης του Παπανδρέου.
Μπορεί ο πρόεδρος την Νέας Δημοκρατίας να ισχυρίζεται ότι αποτέλεσε επιτακτική Εθνική ανάγκη για να μη πτωχεύσει η χώρα, δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά στήριξη με ορισμένο χρόνο και σκοπό, δυστυχώς μπήκε και η Ν.Δ. στο «Κάδρο» της Κοινωνικής Κατακραυγής.  
    
Γιατί σήμερα, που γίνονται ορατά τα Άγρια και Βάρβαρα μέτρα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο λαός δεν θα διαμαρτύρεται γι’ αυτούς που τα ψήφησαν μόνο, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στο υπάρχον κυβερνητικό σχήμα.
Ας το γνωρίζουν καλά οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας. Να μην εκπλαγούν εάν γίνουν και αυτοί αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών, των συμπολιτών μας, που καθημερινά λαμβάνουν το χαράτσι για τα ακίνητά τους και το οποίο αδυνατούν να πληρώσουν.
    
Όσο και εάν δηλώνουν ότι θα το καταργήσουν μετά της 19 Φεβρουαρίου, που θα γίνουν εκλογές, εάν επιτραπεί να γίνουν, μέχρι τότε όλοι η Ελληνική Κοινωνία θα έχει εξαγριωθεί σε τέτοιο βαθμό που θα είναι αδύνατο η εκλογική διαδικασία να πραγματοποιηθεί σε ομαλές συνθήκες.
    
Διαισθάνομαι ότι πολύ νωρίτερα θα δημιουργηθούν κοινωνικές εντάσεις, με ανεξέλεγκτη τροπή και αποτελέσματα.
Γιατί τι χαράτσι στα ακίνητα αποτελεί, όχι την αιτία αλλά την αφορμή για να σηκωθεί ο κόσμος από τον καναπέ του, να βρεθεί ο ένας δίπλα στον άλλον, να οργανωθεί και να συμπαρασύρει στο διάβα του το σημερινό πολιτικό σύστημα.
    
Από ένα τυχαίο γεγονός, όχι οργανωμένο,  βρέθηκε ο λαός στο Πολυτεχνείο το 1973 και ανέτρεψε τη Χούντα των στρατιωτικών, από ένα τυχαίο γεγονός θα ανατραπεί και η «Χούντα» των Τραπεζιτών που έχει επιβληθεί στην χώρα μας.   

Μια Νέα Ελλάδα ανατέλλει.............


Κανελλόπουλος Θεόδωρος
Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ Αχαΐας

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης