Μια εξαιρετικά κακή στιγμή για τον κ. Σόιμπλε (Σαρία)

"Οι μουσουλμάνοι που μεταναστεύουν στην Ευρώπη θα πρέπει να κατανοήσουν ότι υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτούς για να ζήσουν αν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής". Το δήλωσε, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Από ένα πολιτικό υψηλής ποιότητας και δυνατοτήτων όπως ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν θα περίμενε κανείς μια τέτοια λαϊκίστικη προσέγγιση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η Ευρώπη αλλά ο πλανήτης ολόκληρος. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα οφείλονται σε μια μειοψηφία αμόρφωτων και απαίδευτων Ισλαμιστών που πιστεύουν στην Σαρία και θεωρούν ότι έχουν "εντολή Θεού" να εξαπλώσουν τον τρόπο ζωής τους παντού.

Το πρόβλημα δεν προέρχεται από το ΣΥΝΟΛΟ του Ισλαμικού κόσμου αλλά από μια μικρή μειοψηφία του,  που όμως ενισχύεται από συγκεκριμένους παράγοντες όπως: α) Την θρησκοληψία τους που εμπεριέχει φοβερό φανατισμό. β) την ελίτ στις μουσουλμανικές χώρες που "βολεύονται" από το χαμηλό επίπεδο των λαών τους και κυβερνούν μια χαρά χωρίς αντιδράσεις γ) Την Δύση που αιώνες τώρα αποφάσιζε ακόμη και τα σύνορά τους, (κάθε φορά που τα χάρασε η ίδια, έθετε κοινωνικές βόμβες στο μέλλον των χωρών αυτών βάζοντας π.χ. Σουνίτες μαζί με Σιίτες). δ) Πάλι την Δύση που ξεκίνησε επεμβάσεις σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία, με αποτέλεσμα νεκρούς, μετανάστες και χώρες διαλυμένες επί μακρόν, που ένας θεός ξέρει αν και πότε θα "σηκωθούν".

Αν ο κ. Σόιμπλε ήθελε κάτι να πει, μπορούσε να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει, ποιοί ευθύνονται γι αυτό και φυσικά τι πρέπει να γίνει.Σίγουρα οι τελευταίοι που φταίνε είναι οι απαίδευτοι - ρακένδυτοι που καταφθάνουν στην Ευρώπη.

Τίποτε δεν πρόκειται να διορθωθεί αν οι λαοί των μουσουλμανικών χωρών δεν αποκτήσουν σύγχρονη παιδεία, αν στα τζαμιά των μουσουλμάνων δεν γίνονται κηρύγματα που θα ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝ τον φανατισμό του ISIS, αν οι ηγέτες των χωρών αυτών δεν αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα και τους λαούς τους και φυσικά αν η Δύση δεν πάψει να υποκρίνεται ότι είναι μόνο το θύμα.

                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης