Ελλάδα του 21ου αιώνα: Πάντα τριτοκοσμική (Τουλάχιστον 14 οι νεκροί από βροχές σε Μάνδρα και Πέραμο...)

Είναι πράγματι μια εξοργιστική και ταυτόχρονα αξιοθρήνητη πραγματικότητα. Τουλάχιστον δέκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι είδαν να χάνονται ολοσχερώς οι περιουσίες του σε απόσταση 30 μόλις χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, δηλαδή από το κέντρο εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας.

Είχαν προηγηθεί στην ίδια περιοχή αντίστοιχες καταστροφές το 1981, το 1987 και το 1999. Η Φύση προειδοποιούσε  αλλά στην Ελλάδα του ωχαδερφισμού και της ραστώνης κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ.

Οι πολίτες παρανομούσαν χτίζοντας στα ρέματα, οι δημόσιοι υπάλληλοι "δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν", οι πολιτικοί ως κυβερνώντες δεν διόρθωσαν ποτέ την στρεβλή δόμηση. Μόνο η Φύση έκανε σωστά τη δουλειά της: Μετά τις βροχές, τα νερά έπρεπε να πάνε στη θάλασσα και πράγματι πήγαν περνώντας μέσα από τα σπίτια και τα καταστήματα, αφού τα ρέματα είχαν μπαζωθεί.

Θα ήταν εύκολο να αντιμετωπίσουμε με περιφρόνηση τους πολιτικούς που έσπευσαν χθες να κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης στα.. δικά τους θύματα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι στην εξουσία επί δεκαετίες και είναι συνυπεύθυνοι που η Ελλάδα του 21ου αιώνα είναι θλιβερά τριτοκοσμική. Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

Στην Ελλάδα υπάρχει πια ένα κράτος - τέρας ανίκανο που δεν ελέγχει, δεν εφαρμόζει νόμους, δεν διορθώνει. Είναι υποταγμένο στο πελατειακό σύστημα των πολιτικών που για να συντηρηθεί στην εξουσία υπηρετεί μια ακυβερνησία χωρίς κανόνες, σχέδια και κανονικότητα. Αυτό το τελευταίο τα εξηγεί όλα.

Όσο η Ελλάδα δεν έχει την κανονικότητα ενός ευρωπαϊκού κράτους, ακυρώνει τους νόμους με χιλιάδες τροπολογίες και ρυθμίσεις και έχει επιβάλλει μια φαυλοκρατία όπου όλα είναι νόμιμα και παράνομα μαζί, τόσο θα ζούμε εικόνες όπως οι χθεσινές. Με θύματα.

                           ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης