Είναι αυτή η Ευρώπη που θέλουμε; Των εκβιασμών, των τελεσιγράφων και των στόχων που ποτέ δεν επιτυγχάνει (αν και καταστρέφουν ζωές ανθρώπων;)

Αναρωτιέται κανείς: Γιατί δεν δίνουν παράταση δύο μόλις μηνών σε μια νεα κυβέρνηση ευρωπαϊκής χώρας ώστε να παρουσιάσει το δικό της σχέδιο; Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να το απορρίψουν αργότερα! Πώς είναι δυνατόν να καταργούνται απολύτως οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές; Είτε κυβερνούσε ο ακροδεξιός Σαμαράς, είτε κυβερνά ο αριστερός Τσίπρας, δεν αλλάζει τίποτε στην διακυβέρνηση της Ελλάδας!

Και δεν είναι μόνον αυτά. Πώς είναι δυνατόν να ορίζονται "τελικές ημερομηνίες" ολίγων ημερών, υπάλληλοι να υποκαθιστούν υπουργούς ακόμα και σε ασήμαντες αποφάσεις, οι ευρωπαίκοί θεσμοί να λειτουργούν με αυταρχισμό, περιφρόνηση, απειλές και κοινούς εκβιασμούς, οι πάντες να στέλνουν τελεσίγραφα και απειλές όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν εκατομμύρια Έλληνες, το χρέος της χώρας μεγάλωσε, η ανάπτυξη δεν ήρθε, με όλες ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ να πέφτουν έξω.

Να γιατί παρασκηνιακά ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, διαμηνύει -όχι ο ίδιος - ότι είναι διατεθειμένος να φθάσει μέχρι τέλους υποστηρίζοντας τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέροντας ότι θα το πράξει ανεξαρτήτως των συνεπειών που αυτό μπορεί να έχει για τη χώρα και την Ευρωζώνη. Γιατί η Ελλάδα εκβιάζεται ασύστολα χωρίς να ελπίζει σε κάτι αν υποκύψει στον εκβιασμό.

Μάλιστα η ελληνική απειλή αναφέρει (πάντα παρασκηνιακά) : «θα υποστούμε όποιες συνέπειες, κι εκείνοι αντιστοίχως. Και η προηγούμενη κυβέρνηση διαπραγματευόταν επί 8 μήνες και παρά τα τρωτά της σημεία δεν υπέγραψε μεταρρυθμίσεις που θα είχαν διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση».

Έχουμε μια σύγκρουση σε εξέλιξη λοιπόν με τις δυο πλευρές να είναι προς το παρόν ανυποχώρητες. Που θα καταλήξει αυτό; Όλοι ελπίζουν σε έναν συμβιβασμό. Μόνο που αυτός ο συμβιβασμός τι ελπίδες μπορεί να προσφέρει; Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μια Ευρώπη σκληρή, άτεγκτη, που βαδίζει σε ένα μονοπάτι αγριανθρωπισμού, που ελέγχεται μόνο από μια χώρα τη Γερμανία και που εδώ και 6 χρόνια συντηρεί την ύφεση, την έλλειψη δημοκρατίας και το αβέβαιο μέλλον.

Είναι αυτή η Ευρώπη που ονειρευτήκαμε; ΟΧΙ.

ΑΧ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης