Γιατί ο Ερντογάν μένει αναγκαστικά μόνο στα λόγια

Τα πράγματα στο Αιγαίο είναι ξεκάθαρα. Οι υπάρχουσες συνθήκες καθόρισαν ότι στην Ελλάδα ανήκουν όλα τα νησιά και οι βραχονησίδες μετά τα 3 μίλια από τις τουρκικές ακτές. Η σαφής αυτή διατύπωση ήταν αρκετή ώστε να μην χρειάζεται να μνημονεύονται μια - μια χιλιάδες βραχονησίδες. Είναι μετά τα 3 μίλια; Είναι ελληνική.

Ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι αφού δεν έχουν ονοματιστεί χιλιάδες βραχονησίδες πρέπει να δούμε σε ποιον ανήκουν. Δεν μπορεί αυτός ο ισχυρισμός να σταθεί πουθενά στο διεθνές δίκαιο, αλλά ο Ερντογάν τον θέλει για τα πρωτοσέλιδα των τούρκικων εφημερίδων. Και σε αυτά απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, ενώ ΔΕΝ μπορεί να τον κάνει. Και δεν μπορεί διότι:

1. Ο τούρκικος στρατός και ειδικά η Αεροπορία, είναι σε διάλυση. Οι μισοί αξιωματικοί είναι στη φυλακή, ή με δεσμευμένες περιουσίες κατεστραμμένοι. Επιπλέον δεν έχουν ανταλλακτικά, ούτε νέα όπλα λόγω του εμπάργκο από ΗΠΑ και ΕΕ.

2. Η Ελλάδα έχει πλέον υπεροπλία σε αέρα και θάλασσα ενώ αν χρειαστεί οι σύμμαχοί της θα της εφοδιάζουν αμέσως με όπλα και σύγχρονα πυραυλικά σύστήματα (βλέπε Ουκρανία).

3. Αν επιχειρηθεί από την Τουρκία κατάληψη νησιού δεν θα έχουμε μια τοπική σύρραξη γύρω από το νησί, αλλά γενική. Η Ελλάδα θα χτυπά γέφυρες στην Πόλη, στρατόπεδα στη Σμύρνη, πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. 

4. Σε μια τέτοια περίπτωση η οικονομία της Τουρκίας θα καταστραφεί για δεκαετίες με την πλήρη απομόνωση της από την Δύση, την αποχώρηση εταιρειών την βαριά κοινωνική και πολιτική κρίση που θα ακολουθήσει.

Ποιο είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Τουρκία; Να στείλει 50-60 μετανάστες σε μια βραχονησίδα μας και να σπεύσει δήθεν να τους βοηθήσει. Και έτσι να εγκατασταθεί σε αυτήν. Η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό και δεν αφήνει να περάσει τίποτε προβοκατόρικο προς τα νησιά μας.  

Τα παραπάνω δεν μας εφησυχάζουν ασφαλώς. Πρέπει να έχουμε το νου μας, να ετοιμαζόμαστε για τα πάντα και να εξηγούμε στη διεθνή κοινότητα τι μας απειλεί. 

Τέλος ας εξηγήσουμε τι έχει πάθει ο Ερντογάν. Για πρώτη φορά ενώ ήταν ο κυρίαρχος στη ΝΑ Μεσόγειο, δεν τον υπολογίζει κανείς. Έχει πάρει τη θέση του η Ελλάδα, όλοι συνεργάζονται πια με αυτήν! Ο ίδιος δεν το παραδέχεται λέγοντας ότι τον κοντράρει η Δύση βάζοντας ένα πιόνι (την Ελλάδα) να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

                             ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης