Τίτλοι τέλους για Ferrari και Μπινότο

Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της διάσημης ιταλικής ομάδας Ferrari που μετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, υπέβαλε σήμερα (29/11) την παραίτησή του, μετά από άλλη μια απογοητευτική σεζόν για τη Scuderia.

«Η Ferrari ανακοινώνει ότι αποδέχτηκε την παραίτηση του Ματία Μπινότο ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου θα αποχωρήσει από τη θέση του», εξήγησε η Ferrari σε δελτίο Τύπου, χωρίς να κατονομάσει τον αντικαταστάτη του.

Ο 53χρονος Ιταλός, που επικρίθηκε συχνά αυτή τη σεζόν, πληρώνει για την αποτυχία του να ανακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο, παρά το πολύ βελτιωμένο μονοθέσιο που παρουσίασε η ιταλική ομάδα το 2022.

Επικεφαλής της αθλητικής διοίκησης, ο Μπινότο πέτυχε σίγουρα το καλύτερο αποτέλεσμα αυτή τη σεζόν, καθώς ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν δεύτερος στην κατάταξη των οδηγών και η εταιρεία επίσης Νο 2 στους κατασκευαστές.

Αλλά και πάλι, ο Μπινότο χρεώθηκε την αποτυχία να επαναφέρει τη Ferrari στην κορυφή απέναντι στη Red Bull και τον Μαξ Φερστάπεν, που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ματία για τη μεγάλη και ουσιαστική συνεισφορά του κατά τη διάρκεια των 28 χρόνων στη Ferrari, ιδιαίτερα για όσα έκανε προκειμένου να μπορέσει η ομάδα να είναι ξανά ανταγωνιστική στη σεζόν που μόλις τελείωσε», δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της Scuderia, Μπενεντέτο Βίνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης