Πρεμιέρα με πρόκριση στη Μελβούρνη για την Σάκκαρη

Νικηφόρα ήταν η πρεμιέρα της Μαρίας Σάκκαρη στο φετινό Australian Open, έστω κι αν η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δυσκολεύτηκε απέναντι στη Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία, της οποίας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-4, 7-6/2) ύστερα από περίπου δύο ώρες αγώνα.

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στη Rod Laver Arena η 34χρονη Γερμανίδα, νούμερο 287 στην παγκόσμια κατάταξη, αιφνιδίασε με την απόδοση και την τακτική της την Σάκκαρη, καθώς με συχνά ανεβάσματα στο φιλέ και χτυπήματα slice έβαλε δύσκολα στην αντίπαλό της, που τελικά επικράτησε ύστερα από μία και 46 λεπτά.

Οι δύο τενίστριες ξεκίνησαν με break, με την Σάκκαρη να μην εκμεταλλεύεται το δικό της που έγινε πρώτο και την Μαρία να παίρνει προβάδισμα με 2-1, 3-2 και 4-3.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ισοφάρισε σε 4-4 και αξιοποίησε την τρίτη ευκαιρία που της παρουσιάστηκε για break στη συνέχεια κάνοντας το 5-4, ενώ κρατώντας το σερβίς της στη συνέχεια έκανε το 1-0 στα σετ. 

Σε ανάλογο μοτίβο εξελίχθηκε και η συνέχεια. Η Τατιάνα Μαρία προηγήθηκε σταθερά στο σερβίς της, αλλά στο 3-2 εις βάρος της η Σάκκαρη έσωσε τις δύο ευκαιρίες που είχε η Γερμανίδα για να της «σπάσει» το σερβίς και να φτάσει στο 4-2.

Αντ΄ αυτού η Σπαρτιάτισσα ισοφάρισε σε 3-3 και το παιχνίδι κύλησε έτσι ως το 6-6 games. Η Ελληνίδα προηγήθηκε 4-0 θέτοντας το παιχνίδι υπό έλεγχο, η Μαρία μείωσε με άσο σε 1-4, αλλά με διπλό λάθος της ήρθε το 5-1 για την αντίπαλό της.

Η Σάκκαρη είχε πλέον την πολυτέλεια των τεσσάρων match points στη διάθεσή της, κι αφού έχασε το πρώτο τα κατάφερε στο δεύτερο για το 6-2 και τη νίκη-πρόκριση. 

Στον επόμενο γύρο η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Τσινγουέν Ζενγκ, που ύστερα από ένα επίσης συναρπαστικό αγώνα νίκησε με 2-1 σετ (6-3, 1-6, 7-6/5) την Λευκορωσίδα Αλιαξάντρα Σάσνοβιτς.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης