Ο εκπληκτικός Εμμανουήλ Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου

Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Μετά το χθεσινό χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ο Εμμανουήλ Καραλής θα ανέβει στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 5,85μ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής προσοπάθησε για την απόλυτη υπέρβαση βάζοντας τον πήχη στα 5,95μ., αλλά παρόλο που βρήκε το καλό άλμα δεν μπόρεσε να το ολοκληρώσει σωστά, αποχωρώντας όμως με το χαμόγελο στα χείλη από την εξαιρετική του παρουσία στη Σκωτία. Γιατί μετά την 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 (Τόκιο) και την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου το 2023 (Κωνσταντινούπολη) χρειάζονταν αυτή την επιτυχία για να συνεχίσει την προσπάθεια του

Ο Καραλής δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα καθώς έριξε τον πήχη στα 5,50, ωστόσο βλέποντας κάποιους άλλους αθλητές να περνούν αυτό το ύψος αποφάσισε να πάει κατευθείαν στα 5,65 έχοντας δύο προσπάθειες...

Η πρώτη του δεν ήταν πετυχημένη, αλλά όντας πλέον με την πλάτη στον τοίχο τα κατάφερε με την τρίτη και έμεινε ζωντανός στον αγώνα.

Επόμενη προσπάθεια του στα 5,75 όπου στο πρώτο του άλμα δεν μπόρεσε να σηκωθεί σωστά και δεν έφτασε καν στον πήχη...

Ωστόσο η δεύτερη ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και κατάφερε να βελτιώσει τρία εκατοστά την καλύτερη φετινή του επίδοση δείχνοντας ότι αυτή είναι η βραδιά του..

Κι αυτό φάνηκε στο επόμενος ύψος με τον πήχη στα 5,85 όπου ο Εμμανουήλ έχοντας πλέον ψυχολογία το πέρασε με την πρώτη βάζοντας δύσκολα στους υπόλοιπους αθλητές που ήταν στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Κι ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να ρίχνουν τον πήχη με τον Εμμανουήλ να περνά εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη θέση, με τον Αμερικανό Κέντρικς να είναι πρώτος και τον τεράστιο Ντουπλάντις τρίτο...

Αυτοί οι τρεις ήταν πλέον οι σίγουροι που θα βρεθούν στο βάθρο με τον Κέντρικς μέχρι τα 5,90 να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Μόντο Ντουπλάντις απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος στον κόσμο.

Ο Σουηδός πέρασε με την 2η προσπάθεια τα 5,95 και βρέθηκε πρώτος, με τον Καραλή, έχοντας αποτύχει στα 5,90, να αφήνει δύο προσπάθειες για τα 5,95 όπου δεν τα κατάφερε και έτσι να αποχαιρετά οριστικά τον αγώνα με την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κέντρικς έπρεπε πλέον να κάνει καλύτερο άλμα από τον Σουηδό, έβαλε τον πήχη στα 6,00μ., αλλά δεν τα κατάφερε και πήρε το ασημένιο με τον Ντουπλάντις να προσθέτει έναν ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης