Οι Σέλτικς έβαλαν τέλος στο όνειρο του Αντετοκούνμπο για repeat

Στα χέρια των Μπόστον Σέλτικς βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας το εισιτήριο για τους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του NBA.

Οι Κέλτες νίκησαν στο game 7 τους Μιλγουόκι Μπακς με 109-81 στην έδρα τους και έβαλαν τέλος στον δρόμο του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα με τα ''ελάφια''.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Γκραντ Ουίλιαμς. Πέτυχε 27 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας με 7 τρίποντα και ήταν ο λαγός από το καπέλο που έβγαλαν οι Σέλτικς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ένα από τα βαριά χαρτιά της ομάδας.

Ο Αντετοκούνμπο που ήταν σαν να παίζει... μόνος του, έκανε υπερπροσπάθεια και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 20 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 5 φάουλ.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας σούπερ σταρ έκανε έναν απολογισμό της σεζόν και έθεσε τους στόχους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

«Έτσι είμαι πλασμένος, μου αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια, σε ποιον δεν αρέσουν; Γίνεσαι καλύτερος παίρνοντας εμπειρίες και εγώ θεωρώ πως έγινα καλύτερος. Θα μου λείψει για ένα διάστημα αλλά το ευχαριστήθηκα. Μακάρι να παίζαμε και τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θα παίξουμε. Μακάρι να επιστρέψουμε υγιείς.

Παίζουμε ένα άθλημα, πάντα κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Δεν βλέπω ότι έχασα την πρώτη μου σειρά στα 7 ματς, το βλέπω σαν μία εμπειρία. Βλέπεις τα βήματα που κάνεις. Χαίρομαι που ο Θεός με έχει φέρει ως εδώ. Δώσαμε ό,τι είχαμε θέλει φυσικά και λίγη τύχη. Αν είχαμε τον Κρις ίσως ήταν αλλιώς. 

Αντί να σκεφτόμαστε ότι χάσαμε κάτι μπορούμε να δούμε τα θετικά και την εμπειρία που πήραμε, ώστε να βάλουμε τους εαυτούς μας στη διαδικασία για να κερδίσουμε ένα ακόμα πρωτάθλημα. Αν αυτό θα είναι του χρόνου ή μια άλλη σεζόν δεν ξέρουμε. Απλά αυτό που θέλω είναι να κάνω ένα διάλειμμα, μετά να μπω στο παρκέ να γίνω καλύτερος, επιστρέψω υγιής, να απολαμβάνω το μπάσκετ και να επιστρέψω για την 10η σεζόν μου στο ΝΒΑ».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης