Μουντιάλ 2022: «Πυρά» εξαπέλυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά FIFA

Εστω και με μεγάλη καθυστέρηση κινήθηκε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο με χθεσινό ψήφισμά του καλεί τη FIFA να πάρει πρωτοβουλία και να βοηθήσει να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργατών που έχασαν τη ζωή τους, καθώς και των εργατών που υπέστησαν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, ενώ τονίζει ότι η FIFA έχει βλάψει σοβαρά την εικόνα και την ακεραιότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Το ψήφισμα περιέγραψε τη διαφθορά εντός της FIFA ως «ανεξέλεγκτη, συστημική και βαθιά ριζωμένη», ενώ εξέφρασε λύπη για τις αναφορές σχετικά με καταπατήσεις δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Κατάρ και κάλεσε τη χώρα να αποποινικοποιήσει τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ενώ υπήρξαν ευρωβουλευτές που φορούσαν το περιβραχιόνιο «One Love».

Μόνη κερδισμένη από την όλη ιστορία φαίνεται ότι είναι η εταιρεία που φτιάχνει τα συγκεκριμένα περιβραχιόνια, καθώς «έφυγαν» και τα 10.000 που είχε ετοιμάσει.

Η φωτογραφία των Γερμανών διεθνών να κλείνουν με τα χέρια τους τα στόματά τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της FIFA να φορέσουν τα περιβραχιόνια «One Love», κατάφερε να επισκιάσει ακόμη και την ήττα – σοκ από την Ιαπωνία. «Η σιωπή των ανδρών», έγραψε μια εφημερίδα στο Αμβούργο, επιδοκιμάζοντας την κίνηση των παικτών, τη στιγμή που η Παγκόσμια Ομοσπονδία μάλλον θα κάνει τα… στραβά μάτια.

εύτερη πιο δυνατή εικόνα ήταν η χθεσινή του Μπρελ Εμπολό. Γεννημένος στο Καμερούν, σκόραρε εναντίον του, φορώντας τη φανέλα της Ελβετίας. Ο 25χρονος παίκτης τήρησε τα όσα είχε δηλώσει πριν από το παιχνίδι και δεν πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο σηκώνοντας ψηλά τα χέρια, ενώ στο τέλος της αναμέτρησης ήταν φανερά συγκινημένος.

Ο Εμπολό, μεγάλωσε στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ. Οταν χώρισαν οι γονείς του πήγε με τη μητέρα του στη Γαλλία και στη συνέχεια στη Βασιλεία. Πήρε το ελβετικό διαβατήριο το 2014, ενώ έγινε διεθνής με την Ελβετία τον Μάρτιο του 2015 κόντρα στις ΗΠΑ.

• Η Budweiser είναι έτοιμη να ζητήσει από τη FIFA μείωση 50 εκατομμυρίων ευρώ στη συμφωνία χορηγίας για το Μουντιάλ του 2026, μετά την απαγόρευση πώλησης αλκοολούχας μπίρας στα γήπεδα του Κατάρ

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης