Κέρδισε την έφεση ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Ανετράπη από το δικαστήριο η απόφαση απέλασης από την Αυστραλία του Νόβακ Τζόκοβιτς, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραμείνει στη χώρα και να αγωνιστεί στο Australian Open.

Ο δικαστής Άντονι Κέλι διέταξε να αφεθεί ελεύθερος o Τζόκοβιτς εντός 30 λεπτών και να του επιστραφούν το διαβατήριο και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη αργά την Τετάρτη, επειδή οι αξιωματούχοι αποφάσισαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για εξαίρεση από την απαίτηση εισόδου να εμβολιάζονται πλήρως όλοι οι ξένοι επισκέπτες για τον COVID-19.

Ο δικαστής θεώρησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης να ανακαλέσει τη βίζα εισόδου στη χώρα του αστέρα του τένις ήταν «παράλογη».

Όπως είχε διερωτηθεί νωρίτερα, δεν γνώριζε τι περισσότερο θα μπορούσε να είχε κάνει ο κορυφαίος τενίστας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις εισόδου στην Αυστραλία για τον κορωνοϊό. 

H κυβέρνηση αναγνώρισε ότι δεν έδωσε στον Τζόκοβιτς αρκετό χρόνο αφού τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να ακυρώσει τη βίζα του. Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ανέφεραν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ασκήσει την προσωπική του εξουσία για να ανακαλέσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς. 

Εάν συμβεί αυτό, η υπόθεση θα μπορούσε να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο, και εάν ο υπουργός αποφασίσει να ακυρώσει τη βίζα , ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει αποκλεισμό από την Αυστραλία για τρία χρόνια.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης